Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, αντιπολίτευση αλλά και συμπολίτευση (ΝΔ, ΔΗΜΑΡ) επέκριναν την τακτική της κυβέρνησης να καταθέτει τροπολογίες την «τελευταία στιγμή» και λίγο πριν εισαχθεί ένα νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, οδηγώντας –πιθανώς- την κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω.
Το θέμα έθεσε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αναφερόμενος στις τροπολογίες που κατέθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας για τα σχέδια διάταξης λιμένων και για το τέλος πλεύσης των σκαφών αναψυχής, έκανε λόγο για λάθος και εκτροπή που αν δεν διορθωθεί θα θέσει αύριο (Τετάρτη) θέμα αντισυνταγματικότητας. Περισσότερη ανησυχία πάντως, προκάλεσε η στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν η Βουλή να επικυρώνει συλλήβδην δίχως να αξιολογεί το περιεχόμενο τροπολογιών και ζήτησε την απόσυρση τους.
Αίσθηση επίσης προκάλεσε και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ο οποίος δήλωσε ότι η κοινοβουλευτκή μάδα κατανοεί να κατατίθενται τροπολογίες που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και πρέπει να καλύψουν βιοτικές ανάγκες, όμως «αυτή η δυνατότητα που δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, να χρησιμοποιείται με φειδώ» συνέστησε.
Απόσυρση ζήτησε και ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ.
Απαντώντας ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν βρίσκω κανένα θέμα που έχει σχέση με ανάπτυξη και απασχόληση που να μην έχε επείγοντα χαρακτήρα» ενώ αναφερόμενος στην τροπολογία που αφορά στο τέλος πλεύσης των σκαφών αναψυχής δήλωσε ότι «σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να αντικατασταθούν όλοι οι υφιστάμενοι φόροι με τα διεθνή δεδομένα, θα εξετάσουμε τη δυνατότητα να την αποσύρουμε». Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.