ΚΑΙΡΟΣ

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ ο Μελάς μετά τα «ψεύδη περί χρηματισμού του»

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, με σχετική επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μετά την αποχώρηση Μελά η ΚΟ των ΑΝΕΛ αριθμεί 12 μέλη.

Στην επιστολή του, ο κ. Μελάς συνδέει την αποχώρησή του από τους ΑΝΕΛ με τις καταγγελίες της συναδέλφου του, βουλευτού Σταυρούλας Ξουλίδου, περί χρηματισμού του για την προεδρική εκλογή, κάνοντας λόγο για «αισχρά βρώμικα και κακοήθη ψεύδη».

Διερωτάται μάλιστα για ποιο λόγο οι καταγγελίες που τον ενέπλεκαν στην υπόθεση έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή και χωρίς να έχει ο ίδιος ενημερωθεί προηγουμένως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μελάς εξέφρασε την πεποίθηση πως στην υπόθεση υπήρχε «σκοπιμότητα» που συνδέεται με την δήλωσή του πως θα σκεφτεί αν θα ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας στην παρούσα Βουλή.

«Δεν μπορεί να λένε βρώμικα ψέματα [...] αυτό ήταν ένα αισχρό ψέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις καταγγελίες της κ. Ξουλίδου.

Τόσο στην επιστολή του όσο και στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Μελάς δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να ψηφίσει Πρόεδρος της Δημοκρατίας εφόσον συμφωνεί με το υποψήφιο πρόσωπο.

Μιλώντας στον σταθμό μας υποστήριξε μάλιστα ότι τρεις με τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ του είχαν πει ότι θα ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας αλλά τελικά φοβήθηκαν και υποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μελάς είχε διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή για την προεδρική εκλογή, που υπαγόρευε καταψήφιση κάθε υποψηφίου για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου