Η επίσημη γνωμοδότηση για το αν η ανασύσταση αυτή είναι εφικτή ή όχι, σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, αναμένεται πιθανότατα σήμερα το απόγευμα και σε κάθε περίπτωση μέχρι την προσεχή Τετάρτη πριν την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Το αίτημα του Ποταμιού προέκυψε μετά τις παραιτήσεις του Γιώργου Αμυρά και της Κατερίνας Μάρκου από το αξίωμα του βουλευτή, προκειμένου να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές και την ανάληψη των εδρών τους στο Ποτάμι από την Αντιγόνη Λυμπεράκη και τον Νίκο Νυφούδη, ο οποίος ορκίζεται βουλευτής σήμερα το απόγευμα.
Με την επιστροφή των δύο αυτών εδρών, το Ποτάμι μαζί με τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Μαυρωτά και τον Σπύρο Λυκούδη, αριθμεί πλέον συνολικά 5 βουλευτές, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα και γι’ αυτό διερευνά τις δυνατότητες του Κανονισμού της Βουλής.
Αν και την περίοδο διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, κοινοβουλευτικές πηγές σημείωναν πως μετά τη διάλυση η ανασυγκρότηση Κ.Ο. απαιτεί πλέον 10 βουλευτές κι όχι 5 εκλεγμένους με το ίδιο κόμμα όπως προβλέπει άλλο άρθρο για τη συγκρότηση Κ.Ο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η ερμηνεία του Κανονισμού που θα κάνει τελικά το Επιστημονικό Συμβούλιο με βάση τα νέα δεδομένα.
Στους κύκλους του Ποταμιού πάντως επικρατεί αισιοδοξία για την κρίσιμη γνωμοδότηση. Σε περίπτωση που αυτή είναι θετική τότε το Ποτάμι θα αποκτήσει εκ νέου τα λεγόμενα προνόμια των Κ.Ο, όπως το δικαίωμα ορισμού εισηγητή σε κάθε νομοσχέδιο, τοποθέτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, περισσότερο χρόνο ομιλίας για τον Σταύρο Θεοδωράκη ως πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και περισσότερους υπαλλήλους.
Ακολουθεί η επιστολή του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής στις 2 Μαΐου:
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.