ΚΑΙΡΟΣ

Αμφισβήτηση των μέτρων σημαίνει εκλογές

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής στις 23 Απριλίου και με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο, ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Από εκείνη την ημέρα η δανειακή σύμβαση μπήκε στην καθημερινότητα την Ελλήνων, φέρνοντας σαρωτικές αλλαγές και ανατροπές στον τρόπο της ζωή τους, ενώ σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση – ένα χρόνο μετά – δείχνει να παραπαίει, αδυνατόντας να αρθρώσει πειστικό λόγο.

Το χειρότερο όλων είναι πως το Μνημόνιο δεν εφαρμόζεται, όχι μόνο σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει, αλλά ούτε καν σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας.

Αμέσως μετά το Πάσχα, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός καλούνται να δώσουν έναν νέο αγώνα, αυτή τη φορά για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο και τα έκτακτα μέτρα, συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ που θα παρουσιαστούν αναλυτικά στα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εάν διαπιστώσει ότι αμφισβητείται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πυρήνας του σχεδίου.

Ταυτόχρονα θα ζητήσεις τόσο από τους βουλευτές όσο και από τους υπουργούς της κυβέρνησης, συντεταγμένη πορεία έως την ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων, στις αρχές Ιουνίου.

Σε περίπτωση, όμως, που μετά την παρουσίαση των μέτρων εξακολουθήσουν οι αντιδράσεις, θα επιλέξει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τη «λύση» της κάλπης, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει να πέσει η κυβέρνησή του στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο.

Τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα κινηθεί κατά το επόμενο διάστημα είναι ούτως ή άλλως συγκεκριμένα.

Έως τις 15 Μαΐου το ακριβές κείμενο του Μεσοπρόθεσμου θα πρέπει να είναι έτοιμο, έτσι ώστε να κατατεθεί στους επικεφαλής της τρόικας, που έρχονται στην Ελλάδα γι' αυτό τον σκοπό. Αμέσως μετά, θα πάρει την άγουσα για τη Βουλή.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή