Αλέξης Γεωργούλης: Έρχονται νέες καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή

Και οι δύο καταγγελίες φέρεται να προέρχονται από πρώην συνεργάτες του κ. Γεωργούλη

Πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν δύο ακόμη πρόσωπα, τα οποία φέρονται να προχωρούν σε εύθετο χρόνο σε καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Πρωινό μας με τη Φαίη Σκορδά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ρεπόρτερ Θεοδόσης Πάνου, η μια αφορά πρώην συνεργάτιδα του ευρωβουλευτή που μιλά για κακοποιητική συμπεριφορά και η δεύτερη είναι επίσης από πρώην συνεργάτη και αφορά σε συμπεριφορές που δεν ήταν σωστές απέναντι στον ίδιο ως εργαζόμενο στο γραφείο του κ. Γεωργούλη.

Αναφορικά με την υπόθεση της κ. Χρονοπούλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, η ίδια αμέσως μετά το περιστατικό που κατήγγειλε στις βελγικές αρχές και τοποθετείται χρονικά τον Μάιο του 2020, επισκέφθηκε φαρμακείο κοντά στο σπίτι της, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι άνθρωποι που την βοήθησαν της συνέστησαν να επισκεφθεί ιατροδικαστή, πράγμα το οποίο έκανε.

Στη συνέχεια, κατέφυγε στις εισαγγελικές Αρχές έχοντας στα χέρια της ιατροδικαστικό πόρισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων γινόταν λόγος για κακώσεις, ελαφριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σεξουαλική κακοποίηση με ευρήματα.
 

Αναφορικά με τον Αλέξη Γεωργούλη, τα επόμενα βήματα είναι τα εξής:

Στις 24 και 25 Απριλίου συνεδριάζει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, όπου θα πάει ο φάκελος.

Εκεί μπορεί να κληθεί ο Αλέξης Γεωργούλης για να εκθέσει τη δική του πλευρά και είναι επιλογή του να εμφανιστεί ή να μην εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής.

Στη συνέχεια, εφόσον η επιτροπή το κρίνει, η υπόθεση επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο το οποίο ψηφίζει για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Γεωργούλη.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Νίνα Κασιμάτη: Καταδικαστέα η διαρροή του ονόματος

Ήταν ένα περιστατικόπου μας σόκαρε και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία, γιατί σε αυτά τα ζητήματα της έμφυλης βίας δεν χωρούν ναι μεν, αλλά και ίσες αποστάσεις, είμαστε εκ προοιμίου με το θύμα, τόνισε στην ίδια εκπομπή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη.

Συμπλήρωσε πως περιμένουμε από τις βελγικές αρχές να προχωρήσουν στην διερεύνηση της υπόθεσης, αφού αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη για να χυθεί άπλετο φως.

Η κ. Κασιμάτη επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσείσει τις κατηγορίες για την αποκάλυψη του ονόματος της καταγγέλλουσας, λέγοντας ότι η διαρροή ήταν απολύτως καταδικαστέα.

«Κάποια ΜΜΕ δεν προστάτευσαν το θύμα, εμείς δεν βλέπουμε κάποια πολιτική σκοπιμότητα εναντίον μας και εννοείται ότι δεν έχει γίνει η διαρροή του ονόματος από εμάς» είπε χαρακτηριστικά.

Δικηγόρος Ελένης Χρονοπούλου στον ΣΚΑΪ

Η πελάτισσά του είχε επιλέξει να τηρήσει τη μυστικότητα της διαδικασίας από τη στιγμή που κατήγγειλε την κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της από τον ευρωβουλευτή- εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη. Μιλώντας στους Αταίριαστους και τη Δέσποινα Βλεπάκη, ο κ.Σπήλιος Σπηλιάκος τόνισε ότι η ίδια είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος, αγωνίστρια. «Είναι δύσκολη περίοδος, παλεύει, αντέχει», είπε και πρόσθεσε ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε επιλέξει να τηρήσει τη μυστικότητα από το 2020, όταν έκανε την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, ενώ επισήμανε ότι χωρίς τη συναίνεσή της ήρθαν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα, ουδέποτε το επεδίωξε η ίδια. Ο κ.Σπηλιάκος είναι γνώστης των καταγγελομένων εξ αρχής, όταν συνέβησαν όλα. 

Η κυρία Χρονοπούλου πήγε αρμοδίως στις βελγικές αρχές, κατήγγειλε το περιστατικό, έγιναν τα προβλεπόμενα, είπε και σημείωσε ότι αρμοδιότητα έχει το Βέλγιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι  δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης της έρευνας, «εκ όσων έχω πληροφορηθεί οι χρόνοι είναι οι συνήθεις», είπε. 

Πηγή: skai.gr