Του Βασίλη Χιώτη

Μετά την απόφαση των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ να παραπέμψουν  στο Ειδικό Δικαστήριο τον Μίμη Παπαγγελόπουλο για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα, ο πρώην υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η πλειοψηφία της προκαταρκτικής επιτροπής ολοκλήρωσε τον ευτελισμό του Συντάγματος, κάθε έννοιας νομιμότητας και της αποστολής της ως κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας». 

Από την αντίδραση του κ. Παπαγγελόπουλου, φαίνεται καθαρά και το τι πραγματικά συνέβη τότε που η προηγούμενη κυβέρνηση απέδωσε βαρύτατες κατηγορίες σε δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί, θεωρώντας ως απολύτως αξιόπιστες τις –ανυπόστατες όπως αποδείχθηκε- καταγγελίες δύο ανωνύμων μαρτύρων.

Ο πρώην υπουργός δεν θεώρησε για μια ακόμη φορά σκόπιμο να σχολιάσει κανένα από τα αδικήματα που του αποδίδονται. Γιατί; Διότι πολύ απλά, βασίζονται σε επώνυμες καταγγελίες, εν ενεργεία δικαστικών, που τον κατηγόρησαν ότι προσπαθούσε να σπιλώσει με κάθε τρόπο, πολιτικούς αντιπάλους της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δεν μπήκε καν στον κόπο, να εξηγήσει, γιατί υποστηρίζει πως ευτελίστηκε το Σύνταγμα και με ποιο τρόπο καταλύθηκε κάθε έννοια νομιμότητας. 

Διότι ο κ. Παπαγγελόπουλος εξακολουθεί και σήμερα να πιστεύει, πως καλώς στιγματίστηκαν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Πικραμμένος, Γεωργιάδης, Λοβέρδος και οι υπόλοιποι. Κι ότι κακώς διώκεται ο ίδιος, επειδή ως εποπτεύων υπουργός βγήκε και τους καταδίκασε δημοσίως από την πρώτη στιγμή, από το προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ…

Ο κ. Παπαγγελόπουλος εξακολουθεί να πιστεύει και σήμερα, πως καλώς υιοθετήθηκαν από την Δικαιοσύνη οι ανώνυμες καταγγελίες περί χρηματισμού πολιτικών από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, έστω κι αν τρία χρόνια μετά ο κ. Φρουζής δεν έχει κληθεί από την Δικαιοσύνη για να καταθέσει την δική του άποψη γι αυτές τις καταγγελίες που προέρχονται εξ ολοκλήρου από δύο ανώνυμους μάρτυρες. Όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ…

Διότι ακόμη και σήμερα, είναι ακόμα οπαδός του δόγματος: «Δεν έχει σημασία αν είναι ένοχος ή αθώος κάποιος. Ας του ασκηθεί δίωξη κι ας πάει στο δικαστήριο να βρει το δίκιο του». Όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ…

Άλλωστε σε αυτή τη στρατηγική, ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είναι μόνος. Στο δικό τους πολυσέλιδο πόρισμα που κατέθεσαν χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγουν με την φράση: «Εμείς του ΣΥΡΙΖΑ θα θέλαμε να κλείσουμε το παρόν πόρισμα μας, εκφράζοντας την τιμή και τον σεβασμό μας προς τους προστατευόμενος μάρτυρες. Σε αυτούς τους ήρωες που κυνηγημένοι από τεράστια πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα  επέμειναν μέχρι τέλους στις καταθέσεις τους».

Τιμή και δόξα λοιπόν στους κουκουλοφόρους μάρτυρες. Αυτούς που κατά τον Παύλο Πολάκη «κελάηδησαν γιατί τους πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη»…

Γι αυτούς το Σύνταγμα δεν ευτελίστηκε καθόλου…