ΚΑΙΡΟΣ

Σφυρηλατώντας τους αρμούς στον Τύπο...

Η επι σαράντα χρόνια γραμματέας του επιχειρηματία, κατέθεσε ότι γνωρίζει πως έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ!

Κοιτάζοντας ευθέως στα μάτια τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου, χωρίς το καθεστώς της προστασίας μάρτυρα και φυσικά χωρίς κουκούλα, η Ευθ. Διαμαντή, γραμματέας του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα προέβη σε μια εξαιρετικής σοβαρότητας μαρτυρία.

Η επι σαράντα χρόνια γραμματέας του επιχειρηματία, κατέθεσε ότι γνωρίζει πως έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ!

Η κυρία Διαμαντή με την κατάθεση της προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δικηγόρων υπεράσπισης των δύο πλευρών. Οι συνήγοροι του διατελέσαντα υπουργού Ν. Παππά ανέφεραν ότι έχουν εντολή και προτίθενται να καταθέσουν μήνυση εις βάρος της κυρίας Διαμαντή.

Ο Α. Λοβέρδος, εκ των συνηγόρων του Χρ. Καλογρίτσα μετέφερε ως απάντηση στο δικαστήριο την εξής δήλωση του εντολέα του: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν κι αυτά που δεν έχουν ακουστεί».

Η αντίδραση του δικαζόμενου στο Ειδικό Δικαστήριο υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παππά ξενίζει. Η κυρία συνεργάτης του επιχειρηματία Καλογρίτσα, ο οποίος στάθηκε πάντα αρωγός στις εκδοτικές προσπάθειες της Αριστεράς και εκ της θέσεως του γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσεις, δεν αναφέρθηκε σε πρόσωπο που δεχόταν τους φακέλους και τις τσάντες με τα χρήματα. Κατονόμασε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στο άκουσμα της κατάθεσης πετάχτηκε ο Ν. Παππάς για να πει ότι θα καταθέσει μήνυση; Σημαίνει ότι κάτι τον πείραξε προσωπικά, κάτι ένιωσε ότι τον βαραίνει.

Φυσικά, αντί να στραφεί κατά της κυρίας Διαμαντή, που στο κάτω κάτω είναι εργαζόμενη στην επιχείρηση Καλογρίτσα, γιατί δεν μήνυσε απευθείας τον ίδιο τον επιχειρηματία; Εκείνος πάλι με τη σειρά του μόλις άκουσε τις απειλές Παππά, δεν φοβήθηκε. Αντέδρασε ακόμη πιο δυναμικά. Δεν έκρυψε την επιθυμία του να γνωστοποιήσει κι άλλες λεπτομέρειες και πράγματα που δεν έχουν ακουστεί για αυτή την πολυκύμαντη όπως φαίνεται σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν το κόμμα που κυβερνούσε την Ελλάδα, την περίοδο 2015-19, επιχειρούσε να χτίσει σύστημα ΜΜΕ για την προώθηση της πολιτικής και των θέσεων του.

Στα χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα, δικηγόρος από την Κύπρο, ονόματι Αρτέμης Αρτεμίου εμφανιζόταν συνεργάτης Παππά, με τον οποίο μάλιστα είχαν συνταξιδεύσει στη Βενεζουέλα για να ανοίξουν, όπως ειπώθηκε τότε, αγορές αγροτικών προϊόντων.

Ο πολυπράγμων Ν. Παππάς, είχε προαναγγείλει να καταθέσει ακόμη μια μήνυση στην αντιπαράθεση του με έναν άλλο επιχειρηματία. Τον Σάμπι Μυωνή, ο οποίος όπως ο ίδιος κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη έπεσε θύμα εκβιασμού, χωρίς όμως να δικαιωθεί.

Διαπερνούσαν εκείνη την περίοδο την επικαιρότητα κάτι φωτοβολίδες αποκαλύψεων, χωρίς ωστόσο να δίνεται συνέχεια από τα Μέσα Ενημέρωσης. Σε αντίθεση με την εμμονική , σήμερα, προσήλωση των Μέσων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που κρίνεται ότι μπορούν να αποδειχτούν βλαπτικά για το κυβερνητικό στρατόπεδο και τον Μητσοτάκη.

Περιττό να φανταστούμε πόσο θόρυβο θα ξεσήκωνε και πόση έκταση θα λάμβανε μια αντίστοιχη κατάθεση μάρτυρα σε Ανώτατο Δικαστήριο, εάν αφορούσε το κόμμα της ΝΔ ή την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θυμόμαστε τι συνέβη τους πρώτους μήνες του 2018 όταν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες κατέθεταν τις δήθεν αποκαλύψεις της σκευωρίας Novartis.

Στην περίπτωση Καλογρίτσα η κατάθεση της μάρτυρα συνέπεσε να γίνει τον Ιανουάριο του 2023. Ήταν απλώς Πέμπτη. Τα ΜΜΕ ήταν απασχολημένα με την οργάνωση της επικείμενης κηδείας του τέως βασιλιά και η αναφορά στην συνεχιζόμενη δίκη Παππά-Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο δεν ήταν ανάλογη του βάρους της αποκάλυψης.

Φυσικά, εφημερίδες όπως «Αυγή» και «Εφημερίδα των Συντακτών» που απηχούν τις απόψεις ΣΥΡΙΖΑ και διαλαλούν την δήθεν κατάταξη της Ελλάδας στην 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου παγκοσμίως δεν έγραψαν ούτε λέξη από την κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο. Ως στρατευμένες,  έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοσιογραφία.

Αυτό αποκαλύπτει και την αδυναμία του Μαξίμου να αντιμετωπίσει την κατασυκοφάντηση που υφίσταται και υπομένει χωρίς ουσιαστικά να έχει τις δυνάμεις να απαντήσει. Σε καμμία περίπτωση η Ελλάδα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ανελευθερία στον Τύπο. Η ΣΥΡΙΖΑϊκή όμως προπαγάνδα πιάνει εντός και εξάγεται εκτός συνόρων.

Αν όμως πρόκειται για ζητήματα που μπορεί να θίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του, αυτά καταφέρνει να τα θάψει ο αντικυβερνητικός Τύπος. Οι δυνατότητες του είναι ισχυρότερες. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα.

Η κατηγορία για τη λίστα Πέτσα σέρνεται ακόμη, δυστυχώς...