ΚΑΙΡΟΣ

Πλήρης κρατική αδιαφορία στην πάταξη κλοπής χαλκού

Οι Υπηρεσίες, εκτός από το μειωμένο ενδιαφέρον για τους κλέφτες του χαλκού, δεν φαίνεται να αντιδρούν ούτε και στους κλεπταποδόχους που παραλαμβάνουν τις ποσότητες του κλαπέντος χαλκού.

Μια «ταπεινή» είδηση, μόλις σε λίγες γραμμές, πληροφορεί για την αδόκητη κατάληξη ενός 54χρονου σεκιούριτι, από βάναυσα κτυπήματα ληστών, που εισέβαλαν σε εργοτάξιο στον Ασπρόπυργο, για να κλέψουν ποσότητα χαλκού, αξίας 30.000 ευρώ.

Οι συνθήκες του συμβάντος, όπως περιγράφηκαν από τον γιο του, κλινικά νεκρού, θύματος παραπέμπουν σε σκληρές συμμορίες που λυμαίνονται το παρεμπόριο χαλκού, στο οποίο έχουν ενεργή συμμετοχή σαν «προμηθευτές» ποσοτήτων κλοπιμαίων που αρπάζουν ανενόχλητοι τις περισσότερες φορές. Η ανοχή του κράτους περιβάλλει προκλητικά τις ομάδες των εγκληματιών αυτών, που κρύβονται πίσω από κοινωνικές πολιτικές ενίσχυσης ευπαθών ομάδων της κοινωνίας.

Ο γιος του θύματος έχει υποστηρίξει σε δηλώσεις του, ότι ο πατέρας του ως φύλακας του εργοταξίου σε χώρο, κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής, όπου κατασκευάζεται φωτοβολταϊκό πάρκο, ήταν εκτεθειμένος σε κινδύνους. Επέβαινε αυτοκινήτου, το οποίο δεν είχε μπουτόν πανικού, σύστημα γεωεντοπισμού, ασύρματο, ούτε καν εταιρικό τηλέφωνο ώστε να καλέσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το εργοτάξιο το οποίο φρουρούσε δεν καλυπτόταν από εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης, δεν είχε καν περίφραξη και πρόσθεσε ακόμη ότι στον πατέρα του δεν είχε διατεθεί ούτε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Φαίνεται η συμμορία των ληστών γνώριζε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας στο εργοτάξιο είχε ξεφορτωθεί ποσότητα χαλκοσωλήνων, αξίας 30 χιλιάδων ευρώ. Ο φύλακας ήταν μόνος, σε απόσταση 500 μέτρων  εργαζόταν φύλακας άλλης εταιρείας, ο οποίος όμως δεν αντιλήφθηκε τους ληστές, ούτε και το όχημα με τα κλοπιμαία. Οι δράστες αιφνιδίασαν τον 54χρονο φύλακα και τον κτύπησαν με πολλή βία αλλεπάλληλα στο κεφάλι με σιδερένια αντικείμενα, αφήνοντας τον κλινικά νεκρό. Την υπόθεση ανέλαβε το αστυνομικό τμήμα Φυλής.

Η είδηση είναι πέρα για πέρα τραγική. Πρώτα απ´ όλα οι συνθήκες εργασίας του 54χρονου φύλακα, οφείλουν να κινητοποιήσουν τις εποπτικές αρχές του κράτους. Εταιρείες σεκιούριτι κλείνουν συμβόλαια, εγκαθιστούν το προσωπικό τους, το οποίο δεν μπορεί φυσικά να αντιμετωπίσει σκληρές συμμορίες κλοπής και παράνομης διακίνησης χαλκού, που δρουν οργανωμένα, μεθοδικά και καταφέρνουν να ξεγλιστρούν από το Νόμο.

Αλήθεια υπάρχει Κράτος να ασχοληθεί με τη γάγγραινα; Η εικόνα του Κράτους, διαψεύδει τον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Παταγώδης αποτυχία στην πάταξη του εγκλήματος, από την άρνηση αντιμετώπισης του προβλήματος. Από τις ημέρες της τραγωδίας στα Τέμπη, μαθαίναμε τους ληστές του χαλκού κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου. Κι  αν ακόμη συλλαμβάνονται, η αντιμετώπιση τους από τη Δικαιοσύνη είναι τέτοια που δεν προκαλεί παρενέργεια στην αμείωτη δράση τους.

Οι Υπηρεσίες, εκτός από το μειωμένο ενδιαφέρον για τους κλέφτες του χαλκού, δεν φαίνεται να αντιδρούν ούτε και στους κλεπταποδόχους που παραλαμβάνουν τις ποσότητες του κλαπέντος χαλκού.

Η απόλυτη ασυδοσία οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 54χρονου οικογενειάρχη φύλακα που τον άφησαν κλινικά νεκρό. Η είδηση δεν έχει ενδιαφέρον, όπως πχ η εκλογή νέου προσώπου στην ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ ή με τα ελληνοτουρκικά κι άλλα μεγαλύτερου ενδιαφέροντος που μας απασχολούν αυτές τις ημέρες.

Ένας ταπεινός εργαζόμενος κλινικά νεκρός από μια συμμορία ληστών και ένα Κράτος σε «νεκρική» αδιαφορία για να τσακίσει το έγκλημα.

Τι ντροπή...