ΚΑΙΡΟΣ

Ο γάμος και ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ζητούμενο για το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο γάμος των ομόφυλων. Ούτε η συνεδρίαση στις Σπέτσες. Ούτε το προσωπικό δάνειο. Είναι η καθαρή πολιτική ταυτότητα του κόμματος.

Λογικό ακούγεται το επιχείρημα πως στην κοινωνία υπάρχουν πολίτες που αντιδρούν στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και πως η θέση των βουλευτών γίνεται δύσκολη. Ειδικά στα βουνά της Κρήτης, όπως ακούστηκε και στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και είναι και λογικό και αντικειμενικό. Εξάλλου οι άνθρωποι που αντιδρούν ή δυσκολεύονται να το αποδεχθούν δεν είναι καταδικαστέοι a priori. Αλίμονο αν οι αντιδράσεις αποτελούν σκοταδισμό. Με μοναδική εξαίρεση τις φασιστικές αντιλήψεις. Δεν είναι ρατσιστές όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Ούτε θέλουν την εξαφάνιση των ομόφυλων. Έχουν γαλουχηθεί, έχουν ενστερνιστεί και έχουν αποδειχθεί διαφορετική άποψη. Ούτε κακό είναι ούτε εξοβελιστέο. Η δημοκρατία ακούει, δεν εξορίζει.

Απορώ, όμως, με εκείνους που ξαφνικά δηλώνουν αδύναμοι να συνομιλήσουν με τους συμπολίτες τους. Βουλευτές και δημόσιους παράγοντες. Είναι διαφορετικό να μην αποδέχεσαι, γιατί δεν το πιστεύεις και διαφορετικό να χρησιμοποιείς ως δικαιολογία την αδυναμία να πείσεις περί του αντιθέτου ή την καταδίκη σου από τους ψηφοφόρους σου. Το δεύτερο ενέχει και σιωπηρή συμφωνία αλλά κυρίως πολιτική δειλία. Διότι αν διαφωνείς δίνεις τις μάχες σου, με όποιο κόστος. Προσωπικό και πολιτικό.

Εξάλλου ο Παύλος Πολακης, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, είναι από τους κομματικούς παράγοντες που ηγήθηκε στο εσωκομματικό πεδίο, στην εσωτερική διαμάχη για την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη. Ο οποίος ουδέποτε έκρυψε και την προσωπική του ζωή και τις πεποιθήσεις του. Προς τιμήν και του ενός για την κομματική του μάχη και του προέδρου για τη γενναία κίνηση του, να δημοσιοποιήσει τις επιλογές του.

Στο βαθμό, λοιπόν που γνωρίζεις τα πάντα(!) και με παρρησία έχεις βγει μπροστά, αναλαμβάνοντας και το ρίσκο της ήττας, δεν αντιμετώπισες πρόβλημα από τους συμπολίτες σου; Και, μάλιστα, σε μια δύσκολη περίοδο για το ΣΥΡΙΖΑ και, μάλιστα, όταν ο κρητικός λαός σε τίμησε δυο φορές: και στην περίοδο της παρολίγον διαγραφής σου και στις εθνικές εκλογές που σε ανέδειξε πρώτο βουλευτή, δείχνοντας την εκτίμηση του. Πως ξαφνικά αδυνατείς να υποστηρίξεις ενώπιον των συμπολιτών σου, την ίδια σου την επιλογή; Η ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στον προεδρικό θώκο του ΣΥΡΙΖΑ και κατ' επέκταση στην αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε, έχει και θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που επαναλαμβάνω δεν τα έκρυψε ποτέ.

Το ζητούμενο για το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο γάμος των ομόφυλων. Ούτε η συνεδρίαση στις Σπέτσες. Ούτε το προσωπικό δάνειο. Είναι η καθαρή πολιτική ταυτότητα του κόμματος.

Με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις...