ΚΑΙΡΟΣ

Η πανώλη των εγω-προβάτων

Όταν μιλάμε για πολιτικά ζώα προσβάλλοντας τα ζώα 

Καταρχάς να επισημάνουμε ότι η εκλογή του Φειδία (όχι του αρχαίου) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι τρανταχτή, κραυγαλέα απόδειξη ότι οι Έλληνες και ελληνοκύπριοι είναι ένα και το αυτό. Όμαιμοι, ομόγλωσσοι, ομόδοξοι και ομότροποι από την άποψη ότι ψηφίζουμε στο κουτουρού και για χαβαλέ συχνά με επίχρισμα «αντισυστημισμού». 

Πώς βρέθηκε αυτός ο πελλός (ένα σύμφωνο κάνει τη διαφορά στην προκειμένη περίπτωση) στο Στρασβούργο; Για τα viral βίντεό του στο YouTube και το TikTok βρέθηκε, τα οποία κυμαίνονται ποιοτικά από χαριτωμένα και κακόγουστα μέχρι ευθέως προσβλητικά όπως το «challenge» με τη γόπα που ο άλλος την έβαλε στο στόμα του και τη μάσησε αντί 50 ευρώ. Θου, Κύριε, Φυλακήν Τω Στόματί Μου δηλαδή. 

Θα βλέπαμε συγκαταβατικά τη μετατροπή του Ευρωκοινοβουλίου σε χαριτωμενιά και ριάλιτι αν μέναμε σε αυτό. Στον διορισμό του κολλητού (η αθάνατη ελληνική φυλή που λέγαμε) ή σε challenges τύπου «πείτε μου αν θα ψηφίσω αέρα κοπανιστόν ή αέραν καπνιστόν και αν θα ρίξω φιλούθκια στην Ούρσουλα». Όταν όμως προσβάλλεις συγγενείς αγνοουμένων και δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να απολογηθείς παρά μόνο ώρες μετά το κράξιμο, έχεις το «σκαρί» για να ανοιχτείς σε πολύ χειρότερα. Η εγωπάθεια και η αλαζονεία δεν κρύβονται μήτε σε τρίλεπτα videos. Φταις όμως εσύ; 

Γιατί τα εγώ-πρόβατα βρίσκουν και τα κάνουν επειδή τα πρόβατα των κοινωνικών μέσων πάνε και τα ψηφίζουν. Αυτές οι στάνες αυτό το γάλα βγάζουν, η βλακεία είναι μεταδοτική μέσω streaming και podcasts και μετά έχουμε πανωλ-εθρίες λόγω της άκρατης κατανάλωσης σανού.