ΚΑΙΡΟΣ

Έχει και η διαμαρτυρία τα όριά της

Του Βασίλη Χιώτη

Ειδικά αυτή την περίοδο, που ο κορωνοϊός χτυπά την πόρτα της χώρας και οι γείτονές μας επιδίδονται σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας, το τελευταίο που χρειαζόμαστε, είναι να ξαναζωντανέψουν σκηνικά εμφυλίου πολέμου, όπως αυτά που ζήσαμε στην Κερατέα και στην Χαλκιδική πριν από έξι χρόνια. Αυτά που συνέβησαν όμως χθες στη Χίο και την Λέσβο, δείχνουν πως βρισκόμαστε και πάλι ένα βήμα, πριν από μια νέα εμφύλια σύρραξη. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 100,3

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες πρωτοφανούς βιαιότητας, όχι από αστυνομικούς, αλλά από φιλήσυχους υποτίθεται, πολίτες που εκφράζουν την αγωνία τους για τη διαβίωσή τους στα νησιά.

Έχει όμως και η διαμαρτυρία τα όριά της. Όπως η αστυνομική δράση πρέπει να έχει τα όριά της και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, έτσι και οι διαδηλώσεις θα πρέπει να έχουν ορισμένους κανόνες, με πρώτο πως δεν μπορεί να επιτίθεται με μανία, άνθρωπος εναντίον ανθρώπου.

Όσο δίκιο κι αν είχαν οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου, το έχασαν μονομιάς, όταν αποφάσισαν να εισβάλλουν στα ξενοδοχεία που ξεκουραζόταν αστυνομικοί για να τους προπηλακίσουν και να κάψουν τα προσωπικά τους είδη.

Η ένταση και η φόρτιση θα πρέπει άμεσα να αποκλιμακωθεί.

Και υπό την έννοια αυτή, ήταν σοφές κι απολύτως απαραίτητες οι δύο κινήσεις που αποφασίστηκαν χθες από τον πρωθυπουργό. Να αποσυρθούν οι πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις από τα νησιά και να ενημερωθούν από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη οι τοπικοί άρχοντες για ολόκληρο το κυβερνητικό σχέδιο.

Διότι δυστυχώς εδώ που φθάσαμε δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, πλην αυτού του σχεδίου που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να ησυχάσουν κάποια στιγμή και τα νησιά.
Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι και να συμβάλλουν, ο καθένας από τη δική του θέση. Όποιος είναι καλόπιστος, δεν έχει κανένα λόγο να μην το κάνει.

Ειδικά αυτή την περίοδο που τα προβλήματα πυκνώνουν κι ο χρόνος τελειώνει…