ΚΑΙΡΟΣ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να μειώσεις το αλάτι στο φαγητό σου

Και όμως, μπορείς να το κάνεις

Αν έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι ότι πρέπει να μειώσεις το αλάτι στο φαγητό σου, είσαι ήδη σε καλό δρόμο! Το αλάτι είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας και μερικές απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εδώ θα βρεις τρεις εύκολους τρόπους για να το πετύχεις, χωρίς να θυσιάσεις τη γεύση που αγαπάς.

1. Χρησιμοποίησε Μπαχαρικά και Βότανα

Αντί να προσθέτεις αλάτι σε κάθε γεύμα, δοκίμασε να χρησιμοποιείς μπαχαρικά και βότανα. Πάρε τον έλεγχο της γεύσης στα χέρια σου και εξερεύνησε νέα αρώματα και συνδυασμούς. Το πιπέρι, το σκόρδο, η ρίγανη, το θυμάρι και ο βασιλικός είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που μπορούν να αντικαταστήσουν το αλάτι και να προσθέσουν ζωντάνια στα πιάτα σου. Και το καλύτερο; Είναι και πιο υγιεινά!

2. Μάθε να διαβάζεις τις ετικέτες

Όταν πας για ψώνια, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κοιτάς τις ετικέτες στα προϊόντα που αγοράζεις. Θα εκπλαγείς από το πόσο αλάτι κρύβεται σε έτοιμα φαγητά, σάλτσες και σνακ. Αντικατάστησε τα με προϊόντα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε νάτριο ή, ακόμη καλύτερα, φτιάξε τα δικά σου από το μηδέν. Έτσι, θα έχεις πλήρη έλεγχο στο πόσο αλάτι καταναλώνεις.

3. Δώσε χρόνο στον ουρανίσκο σου

Ξέρεις ότι μπορείς να «εκπαιδεύσεις» τον ουρανίσκο σου να συνηθίσει λιγότερο αλάτι; Μην ανησυχείς αν στην αρχή τα φαγητά σου φαίνονται λίγο άγευστα. Δώσε στον εαυτό σου μερικές εβδομάδες και θα δεις ότι η επιθυμία για αλάτι θα μειωθεί φυσικά. Ξεκίνα σταδιακά μειώνοντας την ποσότητα αλατιού που χρησιμοποιείς και σύντομα θα ανακαλύψεις νέες γεύσεις που ίσως να μην είχες παρατηρήσει ποτέ πριν.

Το να μειώσεις το αλάτι στο φαγητό σου δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Με μικρές αλλαγές και λίγη προσοχή, μπορείς να κάνεις ένα σημαντικό βήμα προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς να θυσιάσεις τη νοστιμιά στο τραπέζι σου. Δοκίμασέ το και θα δεις τη διαφορά!

Πηγή: womenonly