Τέσσερις τρόποι για να αποφύγεις το ανεπιθύμητο φούσκωμα κατά τη διάρκεια των διακοπών

Αν υποφέρεις από πεπτικά φουσκώματα να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη 

Έχουμε την τάση να μιλάμε συχνότερα για τα πλεονεκτήματα των διακοπών και να παραβλέπουμε προβλήματα που μπορούν να σταθούν εμπόδια στο να τις απολαύσουμε.

Επειδή όμως ο σκοπός είναι να φτιάχνουμε ένα ρεαλιστικό πλάνο και να λαμβάνουμε υπόψιν και μικρές ατυχίες ή θέματα που μπορούν να συμβούν και να μας «δυσκολέψουν» στις διακοπές, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να παιδεύει εσένα, την αδερφή σου, την κολλητή σου ή και όλες μαζί.

Το φούσκωμα της κοιλιάς είναι ένα κοινό σύμπτωμα στις διακοπές, από το οποίο ταλαιπωρείται αρκετός κόσμος. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που παραμένουμε για ώρες καθιστοί και συνηθίζουμε να τρώμε κάτι «για να περάσει η ώρα».

Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότεροι ευαίσθητοι σε πεπτικά προβλήματα και ευάλωτοι σε κάποιες τροφές, τις οποίες μπορεί να μην αποφεύγουν, ακόμη και αν τους δημιουργούν πεπτικά προβλήματα.

Αν, λοιπόν, θέλεις να μάθεις πως θα αποφύγεις το φούσκωμα κατά τη διάρκεια των διακοπών σου τότε ακολούθησε κάποιες από τις συμβουλές της εξειδικευμένης διατροφολόγου Morgan Harm, τις οποίες μοιράστηκε στο theeverygirl.com.

Μετακινήσου

Η καθιστική ζωή είναι βασικός ένοχος για τα φουσκώματα στην κοιλιά, την οποία δύσκολα θα αποφύγεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Αν δεν θέλεις να «συναντηθείς» με ανεπιθύμητα φουσκώματα που θα σου χαλάσουν τις διακοπές τότε από την αρχή του ταξιδιού κάνει μικρές μετακινήσεις.

Για παράδειγμα, επιδίωξε αν είναι εφικτό να κάνεις στάσεις στο δρόμο για να περπατήσεις για λίγα λεπτά. Ακόμη και αν βρίσκεσαι σε καράβι ή αεροπλάνο, μπορείς να σηκωθείς για λίγο κάνοντας λίγα βήματα. Θα πρέπει να εντάξεις σκόπιμα καθημερινές ασκήσεις και περπάτημα για όσες μέρες διαρκέσει το ταξίδι σου.

Επίσης, αν έχεις ως δικαιολογία το γεγονός ότι θα βρίσκεσαι όλη μέρα ξαπλωμένη σε μία παραλία να σου θυμίσουμε πως το κολύμπι θεωρείται ένας από τους καλύτερους και αποτελεσματικότερους τρόπους άθλησης κατά τη διάρκεια του οποίου γυμνάζεις όλο το σώμα.

Ενυδατώσου 

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος για να καταπολεμήσεις τα φουσκώματα και την κατακράτηση είναι να πίνεις πολύ νερό. Στα πολύωρα ταξίδια και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για να μεγάλες διαδρομές χωρίς δυνατότητα στάσεων, ξεχνάμε πολλές φορές να καταναλώσουμε υγρά, όπως το νερό που είναι πολύ σημαντικό για να παραμένουμε ενυδατωμένες και να κρατάμε το σώμα μας σε καλά επίπεδα. Μην ξεχνάς φεύγοντας από το σπίτι να πάρεις σίγουρα τουλάχιστον δύο μπουκαλάκια νερό, τα οποία και θα πιείς όσο είσαι έξω. Επίσης, το να προμηθευτείς τα μπουκάλια νερού από το σπίτι σου είναι αρκετά ωφέλιμο και για την τσέπη σου, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι θεωρείται «είδος πολυτελείας» σε καράβια και αεροδρόμια. Αν πάλι έχεις σκοπό να καταναλώσεις αρκετή ποσότητα αλκοόλ στις διακοπές τότε φρόντισε να πίνεις με εναλλαγές μία νερό και μία ποτό.

Απόφυγε να μασάς τσίχλα

Αν ανήκεις στα άτομα που μασάνε προληπτικά τσίχλα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για να μην βουλώσουν τα αυτιά σου, τότε μάλλον θα πρέπει να εγκαταλείψεις τη συνήθεια αυτή. Η τσίχλα μπορεί να ωφελεί τα αυτιά, ωστόσο έχει τα αντίθετα αποτελέσματα για την πέψη. Είναι πολύ πιθανόν να έχεις παρατηρήσει φουσκώματα και πρηξίματα κατά τη διάρκεια μάσησης μία τσίχλας και αυτή ακριβώς η συνήθεια είναι και η αιτία. Θα σου δημιούργησαν επιπλέον δυσφορία τσίχλες με τεχνητά γλυκαντικά, όπως ζαχαρίνη ή στέβια. Στις τσίχλες λοιπόν, λέμε όχι!

Αγόρασε προβιοτικά συμπληρώματα

Τα προβιοτικά συμπληρώματα περιέχουν σημαντικά βακτήρια για το πεπτικό μας σύστημα, για αυτό όσο τακτικά τα καταναλώνουμε τόσο πιο υγιές διατηρούμε το έντερο μας. Φυσικά, πρωτίστως θα πρέπει να λαμβάνουμε όλα αυτά τα ωφέλιμα συστατικά μέσω της τροφής και έπειτα να ανατρέξουμε σε προβιοτικά σκευάσματα. Επίσης, αν δυσκολεύεσαι με το να τρως τροφές πλούσιες σε προβιοτικά, όπως το πρόβειο γιαούρτι, η βρώμη, το σπαράγγι, τότε τα σκευάσματα αυτά θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σου. Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο ή κρατάει πολλές μέρες καλό θα είναι να συμβουλευτείς τον παθολόγο ή τον γαστρεντερολόγο.

Πηγή: Savoirville