ΚΑΙΡΟΣ

Sun Valley: Εδώ μαζεύονται οι δισεκατομμυριούχοι για τα μεγάλα «deals» και για να καθορίσουν το μέλλον μας

Το περίφημο συνέδριο για τις επιχειρήσεις και την οικονομία που πραγματοποιείται στο Αϊντάχο είναι, συνήθως, μια αφορμή για να κλείσουν συμφωνίες με χαλαρό τρόπο

Στο έκτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της σειράς «Succession», ολόκληρη η οικογένεια Roy παρευρίσκεται σε ένα επιβλητικό καταφύγιο για μεγιστάνες των ΜΜΕ, της τεχνολογίας και των τραπεζών που ονομάζεται Argestes, όπου σκοπεύουν να κλείσουν μια συμφωνία με την οικογένεια Pierce. Το επεισόδιο ξεκινά με την οικογένεια να πετάει με το ιδιωτικό της τζετ, περιμένοντας το αεροδρόμιο να τους δώσει άδεια προσγείωσης, ενώ ένας ανυπόμονος Logan Roy δηλώνει ότι θα σκοτώσει όποιον επιχειρηματία προσγειωθεί πριν από αυτούς.

Η πρώτη ομοιότητα μεταξύ της επιτυχημένης σειράς του HBO και του «Sun Valley», του συνεδρίου δισεκατομμυριούχων που ξεκίνησε την 38η διοργάνωσή του, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, είναι προφανής: κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών για τις επιχειρήσεις και την οικονομία, στις οποίες συνήθως συμμετέχουν οι κορυφαίοι του κόσμου της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και της οικονομίας, ο εναέριος χώρος του Sun Valley, στο Αϊντάχο, έχει «κίνηση». 

Σύμφωνα με το Variety, στους φετινούς συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Company, Μπομπ Ίγκερ, ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Netflix, Τεντ Σαράντος (και πιθανότατα και ο εκτελεστικός πρόεδρός της, Ριντ Χέιστινγκς), ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Τιμ Κουκ, ο Μπιλ Γκέιτς και η Όπρα Γουίνφρεϊ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα θέματα των φετινών συνομιλιών θα μπορούσαν να είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και η κλιματική αλλαγή.

Μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες και υψηλού προφίλ συμφωνίες που έχουν σχεδιαστεί στο Sun Valley ήταν οι συζητήσεις που οδήγησαν τον Lowell McAdam, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Verizon Communications αυτή τη στιγμή, στη συγχώνευση Verizon-AOL, η αγορά της NBC Universal από την Comecast (η οποία ξεκίνησε στα γήπεδα γκολφ του Sun Valley) ή η εποχή το 2013, όταν ο Jeff Bezos αγόρασε την Washington Post μετά από δύο συναντήσεις με τον Donald Graham.

Η ετήσια εκδήλωση πραγματοποιείται στο Sun Valley Lodge, ένα ιστορικό θέρετρο που άνοιξε τις πόρτες του το 1936 και διαθέτει 108 πολυτελή δωμάτια, σπα 20.000 τετραγωνικών μέτρων, γυμναστήριο, στούντιο γιόγκα, εξωτερική πισίνα και καφέ, καθώς και πολλά εστιατόρια, σαλόνια και αίθουσες για συνέδρια και εκδηλώσεις κάθε είδους. 

Μια άλλη αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι ο χαλαρός ενδυματολογικός κώδικας. Στο καταφύγιο της Sun Valley, οι επισκέπτες έχουν λάβει ως δώρο γιλέκα fleece της Patagonia. Το 2017, οι εικόνες ενός πολύ χαλαρού Jeff Bezos που περπατούσε στους χώρους του θέρετρου, φορώντας ένα μαύρο πουκάμισο πόλο και ένα γιλέκο έγιναν viral.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sun Valley (@sunvalley)

Το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του θέρετρου, ωστόσο, παραμένει μυστήριο. Για πέντε ημέρες, εκτός από το να ακούνε ομιλίες και να συμμετέχουν σε στρογγυλά τραπέζια για την πολιτική, την τεχνολογία ή την οικονομία, οι συμμετέχοντες καλούνται επίσης να χαλαρώσουν με διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, από μεγάλους περιπάτους στα βουνά μέχρι γκολφ. Με λίγα λόγια, πρόκειται για «δικτύωση» για δισεκατομμυριούχους. 
 

Πηγή: skai.gr