Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Έφθασε στα άκρα για να υποδυθεί τον ταξιτζή, και εισέπραξε το ανάλογο σχόλιο! 

Για να υποδυθεί τον ταξιτζή, για να μπει στο «πετσί του ρόλου» ο Ντε Νίρο, έφθασε στα άκρα

Στον εμβληματικό Ταξιτζή, το ψυχολογικό νεο-νουάρ θρίλερ παραγωγής 1976, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο ρόλο του Τράβις Μπικλ, ενός απόστρατου που υπηρέτησε στον Πόλεμο του Βιετνάμ, ο οποίος πάσχει από κατάθλιψη και για να καταπολεμήσει τις αϋπνίες του εργάζεται τα βράδια ως ταξιτζής. 

Για να υποδυθεί τον ταξιτζή, για να μπει στο «πετσί του ρόλου» ο Ντε Νίρο, έφθασε στα άκρα. Όντας λάτρης του «Method Acting» φέρεται να δούλευε 12 ώρες την ημέρα ως οδηγός ταξί στους δρόμους της Νέας Υόρκηςί! 

Μάλιστα, σύμφωνα με μια ξεκαρδιστική ιστορία που αναφέρει ο συγγραφέας Andrew J. Rausch στο βιβλίο του «Ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε και του Ρόμπερτ Ντε Νίρο», ένας επιβάτης αναγνώρισε ότι στο τιμόνι του ταξί βρισκόταν ο ηθοποιός και σχολίασε χαρακτηριστικά: «αυτό είναι η ηθοποιία… Τον ένα χρόνο Όσκαρ, τον επόμενο, οδηγείς ταξί!».

Σημειώνεται ότι δυο χρόνια πριν ο Ιταλοαμερικανός ηθοποιός είχε κερδίσει τo Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου παίζοντας τον Βίτο Κορλεόνε σε νεαρή ηλικία (ο Μάρλον Μπράντο υποδυόταν τον «Νονό» σε μεγαλύτερη). 

Πηγή: skai.gr