Πώς βγαίνει το παγωτό σοκολάτας απο τα ρούχα;

Έπεσε παγωτό σοκολάτα στα ρούχα σου και δεν ξέρεις πώς να αφαιρέσεις τον λεκέ; 

Για να βρίσκεσαι σε αυτό το άρθρο σημαίνει οτι μόλις έπεσε παγωτό σοκολάτας στην αγαπημένη σου μπλούζα ή στο t-shirt του παιδιού σου και δεν ξέρεις πώς να το αφαιρέσεις χωρίς να μείνει ίχνος στάμπας. Μην αγχώνεσαι! Πάμε να τα δούμε όλα.

Δράσε άμεσα

Αρχικά, προσπάθησε να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος του παγωτού όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι ή ένα κουτάλι για να ξύσεις προσεκτικά το περίσσευμα του παγωτού από το ρούχο. Πρόσεξε να μην τρίψεις τον λεκέ, γιατί αυτό μπορεί να τον επεκτείνει ή να τον εισχωρήσει πιο βαθιά στις ίνες του υφάσματος.

Ξέπλυνε με κρύο νερό

Αφού αφαιρέσεις το περίσσευμα του παγωτού, ξέπλυνε το ρούχο κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Το κρύο νερό βοηθά στο να μην σφίξει ο λεκές και διευκολύνει την αφαίρεση του παγωτού. Βεβαιώσου ότι το νερό τρέχει από την πίσω πλευρά του λεκέ για να απομακρύνει τα υπολείμματα του παγωτού, αντί να το σπρώχνει μέσα στο ύφασμα.

Εφαρμόσε ένα καθαριστικό

Μετά το ξέβγαλμα, χρησιμοποίησε ένα ειδικό καθαριστικό για λεκέδες ή ένα υγρό απορρυπαντικό. Εφάρμοσέ το απευθείας πάνω στον λεκέ και τρίψε απαλά με τα δάχτυλά σου ή με μια μαλακή βούρτσα. Για καλύτερα αποτελέσματα, άφησέ το να δράσει για 5-10 λεπτά πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

Πλύνε το ρούχο κανονικά

Αφού έχεις εφαρμόσει το καθαριστικό, πλύνε το ρούχο σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας του υφάσματος. Χρησιμοποίησε το πιο ζεστό νερό που είναι ασφαλές για το ύφασμα. Εάν ο λεκές είναι επίμονος και δεν φεύγει με μία πλύση, μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Έλεγξε το ύφασμα πριν στεγνώσει

Πριν βάλεις το ρούχο σου στο στεγνωτήριο, έλεγξε αν ο λεκές έχει φύγει εντελώς. Το στεγνωτήριο μπορεί να «κλειδώσει» τον λεκέ αν δεν έχει αφαιρεθεί πλήρως, καθιστώντας τον πιο δύσκολο να βγει. Εάν ο λεκές δεν έχει φύγει, επανέλαβε τη διαδικασία με καθαριστικό πριν προχωρήσεις στη στεγνώση.

Χρήση λευκαντικών (έάν είναι απαραίτητο)

Για λευκά ή ανοιχτόχρωμα ρούχα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκαντικό με βάση το οξυγόνο για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα του λεκέ. Ακολούθησε τις οδηγίες της ετικέτας για σωστή χρήση και δοκίμασε το λευκαντικό σε μια μικρή, μη ορατή περιοχή του ρούχου πρώτα, για να βεβαιωθείς ότι δεν θα προκαλέσει αποχρωματισμό.

Και Voilà!

Με αυτά τα βήματα, το ρούχο σου θα είναι καθαρό και εσύ θα μπορείς να απολαύσεις το επόμενο παγωτό σου χωρίς ανησυχίες. Μην ξεχνάς, η γρήγορη αντίδραση είναι το κλειδί για την επιτυχία. Καλή τύχη και καλό καθάρισμα!

Πηγή: womenonly