Πώς να αντιμετωπίσετε το ηλιακό έγκαυμα με 5 φυσικούς τρόπους

Just a reminder: Μην ξεχνάς το αντιηλιακό σου

Το καλοκαίρι, η ηλιοθεραπεία και οι βόλτες στον ήλιο γίνονται αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σου. Ωστόσο, αν παραμείνεις στον ήλιο λίγο περισσότερο από όσο αντέχεις, μπορεί να πάθεις ηλιακό έγκαυμα. Μην ανησυχείς, όμως! Υπάρχουν μερικοί απλοί και φυσικοί τρόποι που μπορείς να δοκιμάσεις για να ανακουφιστείς από το κάψιμο και να φροντίσεις το δέρμα σου.

1. Κρύο νερό για άμεση ανακούφιση

Όταν νιώθεις το δέρμα σου να καίγεται από τον ήλιο, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι ψύξη. Μπορείς να βάλεις την πληγείσα περιοχή σε δροσερό νερό. Αν είσαι ακόμα έξω, δοκίμασε να κάνεις ένα γρήγορο μπάνιο ή ντους. Ωστόσο, καλό είναι να αποφύγεις τις πισίνες με χλώριο, καθώς το χλώριο μπορεί να ερεθίσει ακόμα περισσότερο το δέρμα σου. Επίσης, απέφυγε την απευθείας επαφή με πάγο, καθώς μπορεί να προκαλέσει επιπλέον ερεθισμό στο ήδη ευαίσθητο δέρμα.

2. Αλόη βέρα για την απόλυτη ανακούφιση

Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες και είναι ιδανική για την ανακούφιση από το ηλιακό έγκαυμα. Αν έχεις φυτό αλόης στο σπίτι, σπάσε ένα φύλλο και εφαρμόσε το τζελ απευθείας στο δέρμα σου. Αν δεν έχεις φυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις 100% τζελ αλόης βέρα από το φαρμακείο. Απέφυγε προϊόντα που περιέχουν πρόσθετα συστατικά ή αρώματα.

3. Χαμομήλι για καταπράυνση

Το τσάι χαμομηλιού μπορεί να σου προσφέρει ανακούφιση όχι μόνο όταν το πίνεις, αλλά και όταν το χρησιμοποιείς για την περιποίηση του δέρματος. Ετοίμασε το τσάι, άφησέ το να κρυώσει και μούλιασε μια πετσέτα στο τσάι. Εφάρμοσε την πετσέτα στις περιοχές που έχουν καεί από τον ήλιο για άμεση ανακούφιση. Αν έχεις αλλεργία στη γύρη, είναι καλύτερο να αποφύγεις αυτή τη μέθοδο για να μην προκαλέσεις ερεθισμούς.

4. Κατανάλωσε άφθονο νερό

Για να βοηθήσεις το δέρμα σου να ανακάμψει από την έκθεση στον ήλιο, πρέπει να διατηρείς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο. Σιγουρέψου ότι πίνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερού την ημέρα. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σου να ανακτήσει την υγρασία που έχει χάσει και θα ενισχύσει τη διαδικασία επούλωσης.

5. Ενυδατική κρέμα ξανά και ξανά

Η ενυδάτωση είναι κρίσιμη για να μειώσεις το ξεφλούδισμα και να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές. Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα και χρωστικές, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για ευαίσθητα δέρματα. Εφάρμοσέ την τακτικά στις περιοχές που έχουν υποστεί έγκαυμα για να βοηθήσεις το δέρμα σου να ανακτήσει την υγρασία του και να μειώσεις τον ερεθισμό.

Ακολουθώντας αυτές τις φυσικές θεραπείες, μπορείς να ανακουφιστείς από τα ηλιακά εγκαύματα και να απολαύσεις το καλοκαίρι σου με περισσότερη άνεση.

Πηγή: womenonly