Πώς αντιμετωπίζουν την αγάπη και τις σχέσεις οι άνθρωποι με θέματα εμπιστοσύνης

Η αγάπη απαιτεί εμπιστοσύνη στις σχέσεις

Υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να εμπιστευτούν. Δυσκολεύονται και να αγαπήσουν 

Η αγάπη απαιτεί εμπιστοσύνη. Υπάρχουν όμως, πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας, που σε αυτό το κομμάτι δυσκολεύονται πολύ. Και αυτό τους δημιουργεί έξτρα προβλήματα τόσο στην κοινωνικοποίησή τους όσο και στις σχέσεις τους.

Το να είσαι καχύποπτος με τους άλλους, μπορεί να σε θωρακίζει από το να μην πληγωθείς , ταυτόχρονα όμως δεν σε αφήνει να αναπτύξεις βαθιές σχέσεις. Τους κρατάς όλους σε απόσταση και δεν αφήνεις τα πράγματα να εξελιχτούν, να πάνε πιο πέρα.

Στο τέλος λοιπόν, καταλήγεις να μένεις μόνη ή αν δεν συμβεί αυτό, αντιμετωπίζεις διάφορα θέματα.

Οι δυσκολίες

#1. Οικειότητα

Δυστυχώς όταν έχεις θέμα εμπιστοσύνης, αυτό επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία εξοικείωσής σου με τον άλλο. Δυσκολεύεσαι δηλαδή, να νιώσεις άνετα στη σχέση σου. Σου παίρνει περισσότερο χρόνο και θέλει περισσότερο κόπο.

Δεν ανοίγεσαι εύκολα, δεν εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου και γενικά, σου παίρνει πολύ να δεθείς με τον άλλο.

Κι αυτό είναι επίφοβο, γιατί κάπως έτσι μπορεί να βρεθείς σε διαφορετική σελίδα από τον σύντροφό σου.

#2. Ανασφάλεια
Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι φυσικό να σου δημιουργεί μια μόνιμη ανασφάλεια. Αν δεν μπορείς να είσαι σίγουρ@ για τα αισθήματα του συντρόφου σου, αν έχεις πάντα στο νου σου ότι μπορεί και να σου την φέρει, τότε λογικά πρέπει να ζεις σε ένα καθεστώς μόνιμης αγωνίας.

Κι αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος, που δεν τελειώνει ποτέ. Ζητάς συνέχεια επιβεβαίωση από τον άλλο για τα αισθήματά του και πραγματικά κουράζεις.

#3. Οριστική διαγραφή
Άπαξ και χάσεις την εμπιστοσύνη σου, ακόμα και για κάτι που δεν είναι σοβαρό, ήρθε το τέλος. Δεν αλλάζεις γνώμη με τίποτα. Να σου φέρει εικόνες να ορκιστεί, να πέσει στα πόδια σου, να σε παρακαλάει, εσύ τίποτα. Ακλόνητ@ μένεις στη θέση σου.

Κι αυτό είναι λίγο σκληρό, όσο και να πεις. Όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία, ακόμα κι εσύ. Ειδικά δε, αν δεν έχει συμβεί τίποτα το σοβαρό, τότε είναι κρίμα να πετάξεις ή τουλάχιστον, να μην μπεις καν στη διαδικασία να ξανασκεφτείς τη σχέση σου.

#4. Επαρκής ενημέρωση
Λόγω αυτής της μόνιμης καχυποψίας σου, το να μην έχεις όλες τις πληροφορίες, είναι για σένα καταστροφή. Θέλεις να γνωρίζεις τα πάντα, για να μπορείς να “πιάσεις” τον άλλο στα πράσα. Γιατί άλλωστε, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Αν λοιπόν, για κάποιο λόγο το έτερον ήμισυ δεν σου παρέχει όλα, μα όλα τα στοιχεία, τότε την πάτησε για τα καλά. Δεν υπάρχει περίπτωση να τ@ν αφήσεις σε χλωρό κλαρί, μέχρι να μάθεις τα πάντα και πάλι δεν θα σου είναι αρκετό.

Όπως καταλαβαίνεις, καταντάει και λίγο γελοίο.

#5. Ειλικρίνεια
Υπάρχει η περίπτωση να παρατηρήσεις μια αλλαγή στην συμπεριφορά του συντρόφου σου. Τότε αρχίζουν τα όργανα. Δεν πρόκειται να τον αφήσεις ήσυχο αν δεν μάθεις τι είναι αυτό που του συμβαίνει.

Και πραγματικά μπορεί να μην είναι τίποτα. Να είναι απλά κουρασμένος. Αλλά όχι, εσύ εκεί να επιμένεις.

Κι ακόμη κι αν σου πει τι συμβαίνει, ακόμα και τότε εσύ δεν θα ησυχάσεις.

Κουράζεις, εκνευρίζεις και ξενερώνεις τον άλλο χωρίς λόγο.

Αν λοιπόν, έχεις θέματα εμπιστοσύνης, καλό είναι να τα λύσεις,. Γιατί όσο καλός και υπομονετικός κι αν είναι ο άλλος, δεν σου φταίει σε τίποτα. Και δυστυχώς, εσύ θα βγαίνεις πάντα η κακιά, η υστερική. Και δεν το αξίζεις.

Πηγή: Savoir Ville