ΚΑΙΡΟΣ

Ποια φρούτα είναι χαμηλά σε σάκχαρα;

Για να τα απολαύσεις χωρίς ενοχές

Σκέφτεσαι συχνά ποια φρούτα να επιλέξεις όταν θέλεις κάτι δροσερό και υγιεινό, αλλά ταυτόχρονα ανησυχείς για την ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν; Μην ανησυχείς! Υπάρχουν φρούτα που είναι γευστικά, θρεπτικά και χαμηλά σε σάκχαρα, ιδανικά για να τα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις.

Αβοκάντο

Ναι, το αβοκάντο είναι φρούτο, κι ας μην το έχεις σκεφτεί ποτέ έτσι! Είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά και περιέχει ελάχιστη ζάχαρη. Με μόλις περίπου 1 γραμμάριο ζάχαρης ανά αβοκάντο, μπορείς να το προσθέσεις στη σαλάτα σου ή να το απολαύσεις ως smoothie χωρίς να ανησυχείς για την πρόσληψη ζάχαρης.

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις κάτι γλυκό αλλά χαμηλό σε ζάχαρη. Με περίπου 5 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι, τα βατόμουρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, κάνοντάς τα τέλεια για το πρωινό σου ή ως σνακ μέσα στην ημέρα.

Φράουλες

Αν αγαπάς τις φράουλες, υπάρχει καλός λόγος να συνεχίσεις να τις τρως. Με μόνο 7 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι, οι φράουλες είναι από τα φρούτα που μπορείς να απολαμβάνεις άφοβα. Συνδυάζονται τέλεια με γιαούρτι ή σε σαλάτες, προσθέτοντας φυσική γλυκύτητα χωρίς να σου ανεβάζουν απότομα το σάκχαρο.

Μήλα

Τα μήλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως και για καλό λόγο. Ένα μέτριο μήλο περιέχει περίπου 10 γραμμάρια ζάχαρης, όμως, χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει, απορροφάται αργά, διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου. Αν θέλεις να περιορίσεις κι άλλο τη ζάχαρη, δοκίμασε τα πράσινα μήλα, τα οποία έχουν λίγο χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε σχέση με τα κόκκινα.

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο είναι ένα από τα φρούτα που αξίζει να εντάξεις στη διατροφή σου αν ψάχνεις κάτι δροσιστικό και χαμηλό σε σάκχαρα. Με περίπου 6 γραμμάρια ζάχαρης ανά φρούτο, είναι γεμάτο βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά που θα τονώσουν τον οργανισμό σου.

Κεράσια

Παρόλο που τα κεράσια είναι γλυκά, περιέχουν περίπου 8 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αποτελούν μια τέλεια επιλογή για σνακ, ειδικά όταν τα βρίσκεις φρέσκα στην εποχή τους.

Γκρέιπφρουτ

Αν προτιμάς κάτι με λίγο περισσότερη ένταση, το γκρέιπφρουτ είναι ιδανικό για σένα. Με μόλις 8 γραμμάρια ζάχαρης ανά μισό γκρέιπφρουτ, προσφέρει μια ιδιαίτερη γεύση και είναι γεμάτο βιταμίνη C.

Κάθε φρούτο έχει τη δική του μοναδική σύνθεση και γεύση, οπότε μην περιορίζεσαι. Συνδύασε αυτά τα χαμηλά σε σάκχαρα φρούτα με τα αγαπημένα σου γεύματα και απόλαυσε τα οφέλη τους χωρίς να ανησυχείς για τη ζάχαρη.

Πηγή: womenonly