Naomi Campbell: Ανησυχεί για τις νέες γυναίκες που δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά

H «μαύρη γαζέλα» της πασαρέλας καλωσόρισε τα δύο παιδιά της μέσω παρένθετης μητέρας το 2021 και το 2023

Η Ναόμι Κάμπελ εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι οι νέες γυναίκες εγκαταλείπουν την ιδέα να γίνουν μητέρες λόγω οικονομικών παραγόντων. H 54χρονη «μαύρη γαζέλα» της πασαρέλας, που υποδέχθηκε δύο παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας το 2021 και το 2023, είπε στις νέες γυναίκες ότι η οικονομική δέσμευση που συνεπάγεται η γονεϊκότητα «αξίζει τον κόπο».

Σε συνέντευξή της στους «The Times», η Κάμπελ μοιράστηκε τις ανησυχίες της, ότι η γενιά Z φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την ιδέα απόκτησης παιδιών. «Έχω ακούσει πολλά νεαρά κορίτσια να λένε ότι είναι πολύ ακριβό να κάνουν παιδιά και ότι μπορεί να μην τα θέλουν, και τους είπα: ‘’Θα αλλάξετε γνώμη. Θα θελήσετε να γίνετε μανούλες’’», ανέφερε το μοντέλο. 

«Καταλαβαίνω ότι από οικονομικής άποψης είναι δύσκολο. Αλλά η μητέρα μου δεν είχε τίποτα και τα κατάφερε. Αξίζει τον κόπο. Είναι τόσο καταπληκτικό», πρόσθεσε η Ναόμι Κάμπελ. 

Η Κάμπελ έχει μια κόρη τριών ετών και έναν γιο ενός έτους, τους οποίους -προς το παρόν- μεγαλώνει μόνη της. «Τα μωρά μου είναι τα πάντα για μένα», είπε με έμφαση. 

Αν και δεν περιέγραψε τις ανησυχίες της για το μέλλον, δήλωσε ότι χαίρεται που οι νέοι σήμερα είναι πιο εγγράμματοι και «ανοιχτοί» για την ψυχική υγεία σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές.

«Οι νέοι αισθάνονται άνετα να βγουν και να μοιραστούν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα. Παλαιότερα σε θεωρούσαν τρελό ή εγωπαθή αν έλεγες: ‘’Θα πάω να δω έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο ή ψυχίατρο’’. Αυτό είναι άγνοια- δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, το να βελτιώνεις την ποιότητα της ζωής σου. Δεν είναι κακό να πηγαίνεις σε κέντρο αποτοξίνωσης για να αναρρώσεις», κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr