Μικρός χώρος: 7 deco tips για πιο μεγάλο δωμάτιο

Τώρα ο χώρος σου θα φαίνεται μεγαλύτερος  

Ένας μικρός χώρος μπορεί να φαίνεται περιοριστικός, αλλά με μερικές έξυπνες διακοσμητικές επιλογές, μπορείς να τον μεταμορφώσεις και να τον κάνεις να φαίνεται πιο ευρύχωρος και λειτουργικός. Σου έχω 7 έξυπνα deco tips για να πεις αντίο στο μικρό σου δωμάτιο και να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου!

  • Χρησιμοποίησε Ανοιχτά Χρώματα

Τα ανοιχτά χρώματα όπως το λευκό, το παστέλ και οι ουδέτεροι τόνοι μπορούν να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Οι σκοτεινές αποχρώσεις απορροφούν το φως, ενώ οι ανοιχτές το αντανακλούν, δημιουργώντας την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

  • Καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Τοποθέτησε έναν μεγάλο καθρέφτη σε ένα ωραίο σημείο, όπως απέναντι από ένα παράθυρο, για να αντανακλά το φως και να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται διπλάσιο.

Διακόσμηση

  • Πολυλειτουργικά Έπιπλα

Επένδυσε σε έπιπλα που προσφέρουν πολλαπλές λειτουργίες. Ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο από κάτω ή ένας καναπές-κρεβάτι μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χώρο και να κάνει το δωμάτιο πιο οργανωμένο.

  • Ανοιχτά Ράφια

@living.withsam 3 budget proof manieren om je huis een luxere uitstraling te geven. 1 kunstbloemen van @actionnederland 2 kussen van @SHEIN 3 spiegels van @Ikea Nederland Wat zijn jullie tips? #interiordesign #budgetideas #homedecor #budgetinterieur #interieurstyling ♬ Bloody Samaritan (Cover ver) - BIGBABYC🎶

Τα ανοιχτά ράφια μπορούν να δώσουν την αίσθηση του βάθους και να κάνουν έναν μικρό χώρο να φαίνεται πιο ευρύχωρος. Τοποθέτησε οργανωμένα τα βιβλία και τα διακοσμητικά αντικείμενα για να αποφύγεις την ακαταστασία.

  • Σωστή Διάταξη Επίπλων

Σκέψου που θα τοποθετήσεις τα έπιπλά σου και πώς μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερη ροή στον χώρο. Απέφυγε να κολλάς τα έπιπλα στους τοίχους και άφησε λίγο κενό γύρω τους για να δώσεις την αίσθηση της ευρυχωρίας.

  • Χρήση Φωτιστικών

Ο σωστός φωτισμός μπορεί να κάνει θαύματα σε έναν μικρό χώρο. Χρησιμοποίησε διάφορες πηγές φωτός όπως επιτραπέζιες λάμπες, δαπέδου φωτιστικά και φωτιστικά τοίχου για να δημιουργήσεις μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DECO (@deco.homes)

  • Διάφανες Κουρτίνες

Επέλεξε ελαφριές και διάφανες κουρτίνες για τα παράθυρα σου. Οι βαριές κουρτίνες μπορεί να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται κλειστός και περιοριστικός. Οι ελαφριές κουρτίνες επιτρέπουν στο φυσικό φως να διεισδύσει, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Πηγή: womenonly.gr