Μεσημεριανή υπνηλία: Πώς θα την αντιμετωπίσεις

5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τη μεσημεριανή υπνηλία

Έχεις ποτέ αισθανθεί ότι η ενέργειά σου μειώνεται απότομα το μεσημέρι, ειδικά στη δουλειά; Μην ανησυχείς δεν είσαι μόνη σε αυτό! Η μεσημεριανή νύστα μπορεί να είναι πραγματικός εχθρός της παραγωγικότητας, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να την καταπολεμήσεις και να παραμείνεις σε εγρήγορση. Δες πώς μπορείς να νικήσεις την υπνηλία μερικούς εύκολους τρόπους.

Κίνηση και άσκηση

Η κίνηση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ανακτήσεις την ενέργεια σου. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες που βοηθούν τον εγκέφαλο να παραμείνει ενεργός. Δοκίμασε να κάνεις λίγο διάλειμμα για διαλογισμό, yoga ή απλά να βγεις έξω για μια σύντομη βόλτα. Ο καθαρός αέρας και η φυσική κίνηση μπορούν να σε ξυπνήσουν και να σου δώσουν τη δόση ενέργειας που χρειάζεσαι.

Κατανάλωσε άφθονο νερό

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει κόπωση και μειωμένη συγκέντρωση. Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αν σου φαίνεται βαρετό το απλό νερό, πρόσθεσε φρούτα για φυσική γεύση και επιπλέον ενυδάτωση. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ενέργειά σου και να αποφύγεις την αίσθηση υπνηλίας.

Αξιοποίησε το χρόνο σου στη φύση

Η επαφή με τη φύση μπορεί να κάνει θαύματα για την ενέργειά σου. Εάν έχεις τη δυνατότητα, κάνε μια βόλτα σε πάρκο ή απλά βγες έξω για να απολαύσεις λίγο ήλιο. Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον μπορεί να σε αναζωογονήσει και να σε βοηθήσει να ανακτήσεις τη συγκέντρωσή σου.

Επέλεξε υγιεινά σνακ

Αν αισθάνεσαι την ανάγκη για ένα σνακ, προτίμησε κάτι που θα σου δώσει διαρκή ενέργεια. Σνακ με υδατάνθρακες όπως το πλιγούρι βρώμης, οι γλυκοπατάτες και τα φασόλια, συνδυασμένα με πρωτεΐνες όπως ξηροί καρποί ή βραστά αυγά, θα σε κρατήσουν χορτάτη και θα αυξήσουν την ενέργεια σου. Απέφυγε τα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, καθώς μπορεί να προκαλέσουν απότομη πτώση της ενέργειας.

Αναβάθμισε τη ρουτίνα σου

Η αλλαγή στη ρουτίνα μπορεί να προσφέρει μια νέα πνοή. Δοκίμασε να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο, είτε αυτό είναι μια δημιουργική δραστηριότητα, είτε ένα νέο χόμπι. Το να κάνεις κάτι διαφορετικό ή να αφιερώσεις χρόνο για να κάνεις αυτό που αγαπάς μπορεί να σου δώσει νέα ενέργεια και να σου δώσει το κίνητρο που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις την ημέρα σου.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τη μεσημεριανή υπνηλία και να παραμείνεις ενεργή και παραγωγική μέχρι το τέλος της ημέρας. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να ανακτήσει την ενέργεια του και να συνεχίσει με ανανεωμένο ζήλο.

Πηγή: womenonly