Μασάζ: 8 λόγοι για να το βάλεις στη ζωή σου χθες

Εχει περισσότερα οφέλη για την υγεία απ'όσα νομίζεις

Στην Αρχαία Ελλάδα, το μασάζ ήταν η μέθοδος για την αντιμετώπιση των φλεγμονών που σχετίζονταν με τις αθλητικές δραστηριότητες, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η θεραπεία μασάζ περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνικές μαλάξεων, όπως η πίεση και το τρίψιμο των μυών, του δέρματος και των συνδέσμων. Μέσω αυτών των τεχνικών, το μασάζ συμβάλλει στη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας του ατόμου.

Αυτές οι θετικές επιδράσεις είναι γνωστές σε όσους έχουν απολαύσει την μαγεία του μασάζ έστω και μία φορά στη ζωή τους. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια λιγότερο γνωστά οφέλη που μπορούν να ενισχύσουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Ας δούμε κάποια απο τα κυριότερα οφέλη:

Βελτιώνει την υφή του δέρματος

Το μασάζ σε συνδυασμό με λάδι και θερμότητα δημιουργεί υπεραιμία και ήπια απολέπιση, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό.

Τονώνει το νευρικό σύστημα

Το νευρικό σας σύστημα μπαίνει σε κατάσταση ηρεμίας και ανάπαυσης καθώς χαλαρώνετε. Το άγχος και οι σφιγμένοι μύες μπορεί να προκαλούν πόνο, αλλά όταν το νευρικό σύστημα ηρεμεί, μειώνονται οι ορμόνες του στρες και αυξάνονται οι ενδορφίνες.

Λεμφική αποτοξίνωση

Το λεμφικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην ισορροπία των υγρών και την άμυνα του οργανισμού. Η υποτονική λεμφική ροή μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών, αλλά η αποστράγγιση του λεμφικού συστήματος μέσω του μασάζ μπορεί να μειώσει το οίδημα, ιδιαίτερα στα άκρα.

Οφέλη για την καρδιά

Το μασάζ προκαλεί αγγειοδιαστολή, αυξάνοντας τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου στα όργανα. Αυτό χαλαρώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τον καρδιακό ρυθμό.

Μείωση άγχους

Το μασάζ προάγει την απελευθέρωση ενδορφινών και μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης. Αυτό βοηθά το σώμα και το μυαλό να χαλαρώσουν, μειώνοντας έτσι το άγχος που συσσωρεύεται καθημερινά.

Βελτίωση της ποιότητας ύπνου

Το μασάζ συμβάλλει στην χαλάρωση του νευρικού συστήματος και στην μείωση της έντασης της ημέρας. Αυτό διευκολύνει τον βαθύτερο ύπνο, καθώς ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης και ντοπαμίνης, οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση. Επιπλέον, χαλαρώνει τους μυς, επιτρέποντας έναν ήσυχο και άνετο ύπνο.

Βελτίωση ευλυγισίας

Η καθημερινή καταπόνηση του σώματος μπορεί να προκαλέσει μυϊκή δυσκαμψία, περιορίζοντας το εύρος κίνησης. Το μασάζ χαλαρώνει τους μαλακούς ιστούς των μυών, ανακουφίζοντας την ακαμψία και βελτιώνοντας την ευλυγισία, κάτι που με τη σειρά του βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Αποβολή τοξινών

Το μασάζ προάγει την απομάκρυνση των επιβλαβών και άχρηστων ουσιών από το σώμα. Μετά από κάθε συνεδρία, συνιστάται να κάνετε ένα μπάνιο και να πίνετε άφθονα υγρά για να βοηθήσετε το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες αποτελεσματικά.

Με αυτά τα οφέλη, το μασάζ δεν είναι απλώς μια μέθοδος χαλάρωσης, αλλά ένας ουσιαστικός τρόπος για τη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας.

Πηγή: womenonly