Κλείσιμο

Κοτόπουλο, τσένταρ και ζυμαρικά με μπέικον, στον φούρνο

Μαγειρεύεις το κοτόπουλο και το μπέικον, προσθέτεις μια απλή σάλτσα ντομάτας, ρίχνεις τα ζυμαρικά και βάζεις στον φούρνο. Θα το έχεις έτοιμο σε συνολικά 40 λεπτά. 

Ένα ταψάκι με κοτόπουλο, τυρί, ζυμαρικά και μπέικον, χωρίς γλουτένη, γεμάτο γεύση και είναι εξαιρετικά γρήγορο! Μία συνταγή της @jessicasglutenfreekitchen.com.

Μαγειρεύεις το κοτόπουλο και το μπέικον, προσθέτεις μια απλή σάλτσα ντομάτας, ρίχνεις τα ζυμαρικά και βάζεις στον φούρνο. Θα το έχεις έτοιμο σε συνολικά 40 λεπτά. 

Τι θα χρειαστείς για 2 μερίδες

200 γραμμάρια ζυμαρικά

1/2 κρεμμύδι

6 ντοματίνια

2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου

4 φέτες μπέικον

350 ml σάλτσα ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας πελτέ

1 μπάλα μοτσαρέλα – συνήθως 125 γρ., στραγγισμένη

Μια χούφτα φρέσκο ​​βασιλικό

50-75 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire

1/2 κύβος ζωμού

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη – Χρησιμοποιώ ζάχαρη άχνη αλλά οποιαδήποτε μας κάνει

Πώς θα το φτιάξεις: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία, σε ένα τηγάνι με μπόλικο αλάτι. 

Μόλις βράσουν, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε σε ένα τηγάνι και  σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά μέχρι το κρεμμύδι να ροδίσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να μην κολλήσει το κρεμμύδι.

Κόβουμε το κοτόπουλο και το μπέικον σε κύβους και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι το κοτόπουλο να αρχίσει να ροδίζει και το μπέικον να αρχίσει να γίνεται τραγανό.

Προσθέτουμε στο τηγάνι την ντομάτα, τον πουρέ ντομάτας και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια μειώνουμε σε βρασμό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να δέσει, περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το τσένταρ στη σάλτσα ζυμαρικών. Ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Σπάμε τη μοτσαρέλα και την απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και πασπαλίζουμε. Βάζουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η μοτσαρέλα.

Δείτε ακόμη:

Πλέον η «μάχη» με τη σκόνη και τις αλλεργίες μοιάζει παιχνίδι με αυτούς τους τρείς καθαριστές αέρα- ανεμιστήρες δαπέδου

“California Brunette”: η καλοκαιρινή τάση των μαλλιών με το sun kissed αποτέλεσμα

 

Πηγή: www.savoirville.gr