ΚΑΙΡΟΣ

Kevin Spacey: Αρχίζει στο Λονδίνο η δίκη του για τα σεξουαλικά αδικήματα

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θα εμφανιστεί στο δικαστήριο του Southwark Crown Court με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης τεσσάρων ανδρών 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Κέβιν Σπέισι, θα δικαστεί για κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης εναντίον τεσσάρων ανδρών. Ο 63χρονος ηθοποιός αναμένεται να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο Southwark Crown Court για τη δίκη που θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες. Αντιμετωπίζει 12 κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση μεταξύ 2001 και 2013. Ο Σπέισι έχει δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σπέισι κατηγορήθηκε για επτά επιπλέον αδικήματα - τρία για άσεμνη επίθεση, τρία για σεξουαλική επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση προσώπου σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση - εναντίον ενός τέταρτου άνδρα μεταξύ 2001 και 2005. Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες σε ακρόαση τον Ιανουάριο.

Ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο μεταξύ 2004 και 2015. Μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, αλλά έζησε στο Λονδίνο για περισσότερο από μια δεκαετία, λέγοντας προηγουμένως ότι η πόλη είχε γίνει το σπίτι του. Τώρα ζει στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Ο Σπέισι έχει κερδίσει δύο Όσκαρ – για τον ρόλο του στο «The Usual Suspects» το 1996 και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού το 2000 για το «American Beauty». Τα τελευταία χρόνια, ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του στη σειρά του Netflix «House of Cards». Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες «Seven», «LA Confidential» και «Baby Driver».
 

Πηγή: skai.gr