Η Τζόρτζια Μελόνι έκανε μήνυση στον τραγουδιστή των Placebo επειδή την αποκάλεσε «ρατσίστρια» και «φασίστρια»

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας «στέλνει» τον Μπράιαν Μόλκο στα δικαστήρια

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, μηνύει τον frontman των Placebo, Μπράιαν Μόλκο, για δυσφήμιση, αφού εκείνος την αποκάλεσε δημοσίως «ρατσίστρια» και «φασίστρια», σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Μόλκο έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης του συγκροτήματος στο φεστιβάλ Sonic Park, στο Stupinigi έξω από το Τορίνο, τον Ιούλιο. Ο Μπράιαν Μόλκο, ο οποίος έχει βρετανική υπηκοότητα, αλλά μεγάλωσε στο Λουξεμβούργο, χαρακτήρισε τη Μελόνι «φασίστρια» και «ρατσίστρια». Οι προσβολές αυτές ειπώθηκαν στα ιταλικά μπροστά σε ένα πλήθος περίπου 5.000 ατόμων στις 11 Ιουλίου. Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα κατά του Μόλκο για προσβολή των κρατικών θεσμών μια εβδομάδα αργότερα.

Η Ιταλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αγωγών για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη, σύμφωνα με ενώσεις δημοσιογράφων.

Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο, συγγραφέας του βιβλίου «Gomorrrah», αντιμετωπίζει δίκη για σχόλια που έκανε για τη Μελόνι σχετικά με τη στάση της στο θέμα της μετανάστευσης. Εκείνη τον μήνυσε για δυσφήμιση και δικαστής στη Ρώμη αποφάσισε ότι ο συγγραφέας πρέπει να δικαστεί. Σε περίπτωση καταδίκης, ο Σαβιάνο αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Ιταλίας, όποιος «συκοφαντεί δημόσια τη Δημοκρατία», η οποία περιλαμβάνει την κυβέρνηση, το κοινοβούλιο, τα δικαστήρια και τον στρατό, αντιμετωπίζει ποινή προστίμου από 1.000 έως 5.000 ευρώ.

Πηγή: skai.gr