Η σχέση γνωστού ηθοποιού του Law and Orders με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν - Τι αποκάλυψε

Ο πατέρας του Josh Pais ήταν επιστήμονας και συνεργάστηκε στενά με τον Αϊνστάιν για 11 χρόνια

Την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον πλέον διάσημο επιστήμονα του περασμένου αιώνα, τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, αποκάλυψε ο ηθοποίος του Law and Order, Josh Pais.

Ο πατέρας του Pais ήταν ο ολλανδικής καταγωγής φυσικός, καθηγητής και συγγραφέας Abraham Pais, ο οποίος επέζησε του Ολοκαυτώματος και συνέχισε να συνεργάζεται με τους νομπελίστες φυσικούς Niels Bohr και Albert Einstein.

«Κρυβόταν στο Άμστερνταμ (κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου)», είπε ο Pais στο Page Six ,στην πρεμιέρα του «Plane» στη Νέα Υόρκη. «Ήταν ένα ή δύο τετράγωνα από την Άννα Φρανκ», πρόσθεσε.

Ο Αβραάμ και τρεις άλλοι προδώθηκαν τον Μάρτιο του 1945, ωστόσο, την ίδια εβδομάδα, τα αμερικανικά στρατεύματα διέσχισαν τον ποταμό Ρήνο και έκοψαν τις σιδηροδρομικές γραμμές, καθιστώντας αδύνατη τη μεταφορά τους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Στη συνέχεια ανακρίθηκε από την Γκεστάπο, τη μυστική αστυνομία της ναζιστικής Γερμανίας, για ένα μήνα και αφέθηκε ελεύθερος λίγες μόνο μέρες πριν το τέλος του πολέμου.

«Μετά τον πόλεμο, πήγε στην Κοπεγχάγη και δούλεψε με τον Niels Bohr», εξήγησε ο Pais, «και μετά από εκεί, ο [φυσικός] Robert Oppenheimer τον κάλεσε στο Institute for Advanced Studies στο Princeton. Και μετά, εκεί δούλεψε με τον Αϊνστάιν για 11 χρόνια».

Ο σταρ του «Law & Order» λέει ότι δυστυχώς δεν γνώρισε ποτέ τον Αϊνστάιν, αλλά έβλεπε την εικόνα του σε οικογενειακά άλμπουμ φωτογραφιών.

Ο Pais θυμάται ότι η αγαπημένη ανάμνηση του αείμνηστου πατέρα του από τη συνεργασία με τον Αϊνστάιν συνέβη προς το τέλος της ζωής του διάσημου επιστήμονα.

«Ο Αϊνστάιν είχε αρρωστήσει κάπως και ο μπαμπάς μου πήγε να τον δει», μας είπε. «Άνοιξε την πόρτα του υπνοδωματίου του και ο Αϊνστάιν ήταν στο κρεβάτι και έκανε υπολογισμούς. Και μετά έκαναν παρέα για περίπου 20 λεπτά και απλώς κουβέντιασαν.

Και τότε ο μπαμπάς μου αποχαιρέτησε, πήγε στην πόρτα και κοίταξε πίσω στον Αϊνστάιν και ο Αϊνστάιν είχε επιστρέψει για να υπολογίσει. Και υπάρχει κάτι τόσο όμορφο σε αυτό».


 

Πηγή: skai.gr