Hugh Jackman: Ο ηθοποιός έγινε 55 ετών – Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε για τη ζωή του

Το ντεμπούτο του στην υποκριτική το είχε κάνει με το αυστραλιανό δράμα «Law of the Land», πριν από, περίπου, 28 χρόνια

Σήμερα, 12 Οκτωβρίου, ο Χιου Τζάκμαν, ο ηθοποιός που έδωσε ζωή σε έναν από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες κόμικ, τον Γούλβεριν, γιορτάζει τα 55α γενέθλιά του, κι εμείς θυμόμαστε όλες αυτές τις αξέχαστες στιγμές που μας έχει χαρίσει στον κινηματογράφο.

Ο Χιου Τζάκμαν έχει δηλώσει πως μέσα του τρέχει το ελληνικό αίμα, καθώς ο προπάππους του καταγόταν από την Ίο, και είχε το επώνυμο Μπέλας. Τι δεν ξέρουμε όμως για τον ταλαντούχο ηθοποιό;

  • Ο Χιου Τζάκμαν δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Γούλβεριν

Μετά από 21 χρόνια είναι πραγματικά δύσκολο να φανταστεί κανείς τον Γούλβεριν υποδυόμενο από οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό, εκτός από τον Χιου Τζάκμαν. Και όμως, ο Χιου ήταν η τρίτη επιλογή της παραγωγής, και αυτό χάρη στον Ράσελ Κρόου.

Ο Κρόου ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο, όμως ο ίδιος είχε αρνηθεί και είχε προτείνει να πάρει το ρόλο ένας καλός του φίλος και άγνωστος τότε Αυστραλός ηθοποιός, ονόματι Χιου Τζάκμαν. Παρά τη σύσταση του, η παραγωγή επέλεξε τον ηθοποιό Ντάγκρεϊ Σκοτ για να παίξει τον Γούλβεριν, αλλά εξαιτίας κάποιον προβλημάτων που προέκυψαν με τον ρόλο του στο Mission: Impossible 2, ο Σκοτ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Τελικά, τον ρόλο τον πήρε ο Χιου Τζάκμαν και κανένας δεν έχει παράπονο για αυτή την εξέλιξη.

  • Η μητέρα του τον εγκατέλειψε σε μικρή ηλικία για να ζήσει στην Αγγλία

Αν και ο Χιου Τζάκμαν γεννήθηκε στην Αυστραλία, οι γονείς του κατάγονται από την Αγγλία. Ο Τζάκμαν είναι ο μικρότερος από τα πέντε παιδιά και όταν ήταν οκτώ ετών, η μητέρα του εγκατέλειψε την οικογένειά της και επέστρεψε στην Αγγλία, αφήνοντας τον πατέρα του ηθοποιού να μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά τους.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο πατέρας του πήγε στην Αγγλία με την ελπίδα να τα ξανά βρει με τη γυναίκα του. «Ο μπαμπάς μου πήγε στην Αγγλία για να τη φέρει πίσω, αλλά εκείνη ήταν πλέον παντρεμένη με κάποιον άλλο, με ένα παιδί. Ήταν πολύ περίπλοκο. Όταν, λοιπόν, ο μπαμπάς μου επέστρεψε πολύ νωρίτερα από ότι είχε προγραμματίσει, το κατάλαβα κατευθείαν. Ήμουν αρκετά μεγάλος για να συνειδητοποιήσω πως κάτι τέτοιο τελικά δεν θα συνέβαινε». Ο Χιου Τζάκμαν έχει παραδεχτεί πως χρησιμοποίησε τον θυμό που ένιωσε όταν τον εγκατέλειψε η μητέρα του, για να υποδυθεί τον Γούλβεριν.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr