Όταν ο Ρίτσαρντ Μπάρτον επέπληξε... δις τον 17χρονο Άντονι Χόπκινς που ήθελε αυτόγραφο

"Δεν είσαι αληθινός Ουαλός!" - Και οι δύο σταρ μεγάλωσαν στο Πορτ Τάλμποτ, κοντά στο Σουόνσι

Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον συχνά μνημονεύεται ως ο καλύτερος ηθοποιός που δεν κέρδισε ποτέ Όσκαρ, καθώς και ως ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του κόσμου.  

Η σχέση του με την ηθοποιό Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν τόσο συναρπαστική όσο και οι ερμηνείες του, με το ζευγάρι να παντρεύεται και να χωρίζει δύο φορές και να εμφανίζεται πάντα στις ειδήσεις. 

Και ενώ ο Μπάρτον κέρδισε τη φήμη για τη ξεχωριστή βαρύτονη φωνή του, που την αξιοποίησε για να γίνει ένας τρομερός σαιξπηρικός ηθοποιός τη δεκαετία του '50, ήταν η ζεστασιά του που θυμούνται με αγάπη οι σύγχρονοί του.

Μεταξύ αυτών ήταν ο συνάδελφός του, ο επίσης Ουαλός ηθοποιός Άντονι Χόπκινς, νικητής δύο βραβείων Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για τη Σιωπή των Αμνών και το Ο Πατέρας.

Και οι δύο σταρ μεγάλωσαν στο Πορτ Τάλμποτ, κοντά στο Σουόνσι, σε μια περιοχή που φημίζεται για την αγάπη της για το ράγκμπι.

Burton

Αλλά όταν ο Χόπκινς πλησίασε τον Μπάρτον για να του ζητήσει αυτόγραφο στο σπίτι του, ο ηθοποιός του Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; έκανε στον επίδοξο ηθοποιό μια ερώτηση χωρίς να λάβει την απάντηση που ήθελε...

Ο Χόπκινς, ο οποίος τότε ήταν 17 ετών, αποφάσισε να πλησιάσει τον Μπάρτον, ο οποίος ετοιμαζόταν να πάει στο Κάρντιφ για να παρακολουθήσει την Ουαλία να παίζει στο Πρωτάθλημα των Πέντε Εθνών.

Μιλώντας στο περιοδικό Candis, ο 85χρονος σήμερα Χόπκινς είπε: 

«Ο πατέρας μου ήταν ο τοπικός αρτοποιός, και η αδερφή του Ρίτσαρντ, η Σέσιλι, έμπαινε στο κατάστημα των γονιών μου. Και τη δεκαετία του '50, αφού ο Ρίτσαρντ έγινε διάσημος, έμενε σπίτι με την αδερφή του και πήγα στο σπίτι του για να πάρω αυτόγραφο. Θυμάμαι ότι χτυπούσα την πόρτα και ήρθε αυτή η κυρία, και είπα "Γεια, μπορώ να έχω το αυτόγραφο του Ρίτσαρντ Μπάρτον;" ;" Ω, είσαι ο γιος του Ντικ Χόπκινς, έτσι δεν είναι;;" » 

«Έτσι, κατέβηκα στο διάδρομο και άκουσα αυτό το ‘’μπζζζ’’ και ήταν ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, που ξυριζόταν με μια ξυριστική μηχανή, και είχε ένα μπλουζάκι και γαλάζια μάτια».

Ο Χόπκινς θυμήθηκε τον Μπάρτον που τον ρώτησε αν μιλούσε Ουαλικά, και εκείνος απάντησε «όχι», με τον μύθο του βρετανικού θεάτρου να απαντά: «Τότε δεν είσαι αληθινός Ουαλός».

Και συνέχισε: «[Ο Μπάρτον] με κοίταξε με αυτά τα μάτια και η σύζυγός του, Σίμπιλ, που έτρωγε πρωινό, είπε "Ω, έλα Ρίτσαρντ, απλώς υπόγραψε το αυτόγραφο"».

«Μετά είπε "Πάμε στον αγώνα ράγκμπι στο Κάρντιφ", "Α ναι;" Είπα, "Τι ματς είναι αυτό;"»

«Είπε, "Τι ματς είναι"; Δεν ξέρεις ότι η Ουαλία παίζει με τη Γαλλία; Δεν είσαι αληθινός Ουαλός!’’»

«Έτσι, υπέγραψε το αυτόγραφο και έφυγα από το σπίτι και επέστρεψα στο κατάστημα του πατέρα μου, και καθώς κατέβαινα τον λόφο, η γκρι Jaguar του πέρασε - το να δω μια Jaguar στο Πορτ Τάλμποτ το 1955 ήταν κάτι. Και ο Ρίτσαρντ και η Σίμπιλ ήταν μέσα, και η Σίμπιλ μού έγνεψε, και ο Ρίτσαρντ με κοίταξε, και τον κοίταξα κι εγώ, τα μάτια μας συναντήθηκαν, και σκέφτηκα ‘Μια μέρα, θέλω να γίνω έτσι’…».

Πηγή: express.co.uk