ΚΑΙΡΟΣ

Φενγκ Σούι: 5 φυτά για να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου

Τα 5 φυτά που πρέπει να έχεις στο σπίτι σου, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Αν αναζητάς τρόπους να φέρεις θετική ενέργεια και αρμονία στο σπίτι σου, τότε τα φυτά είναι από τα καλύτερα εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Το Φενγκ Σούι, η αρχαία κινεζική πρακτική που ασχολείται με την ενέργεια στους χώρους μας, συνιστά συγκεκριμένα φυτά που μπορούν να ενισχύσουν την ευημερία, την υγεία και την αγάπη στη ζωή σου. Εδώ σου έχω πέντε φυτά που δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι σου!

  • Μπαμπού της Τύχης (Lucky Bamboo)

Το μπαμπού της τύχης είναι ίσως το πιο γνωστό φυτό του Φενγκ Σούι. Συμβολίζει την ευημερία και την καλή τύχη. Το μπαμπού φέρνει ισορροπία και αρμονία, ειδικά όταν το τοποθετείς σε ανατολική ή νοτιοανατολική κατεύθυνση στο σπίτι σου. Απαιτεί ελάχιστη φροντίδα και μπορεί να αναπτυχθεί τόσο στο νερό όσο και στο χώμα, κάνοντάς το ιδανικό για αρχάριους.

  • Σανσεβιέρια (Sansevieria)

Η σανσεβιέρια, γνωστή και ως «γλώσσα της πεθεράς», είναι ένα εξαιρετικό φυτό για τον καθαρισμό του αέρα, αλλά και για την ενίσχυση της προστασίας και της ασφάλειας στον χώρο. Τοποθέτησέ την κοντά στην είσοδο του σπιτιού σου ή σε γωνίες για να αποτρέψεις την αρνητική ενέργεια. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική και δεν απαιτεί πολλή φροντίδα, κάτι που την κάνει ακόμα πιο ελκυστική!

  • Φίκος Μπέντζαμιν (Ficus Benjamina)

Ο φίκος Μπέντζαμιν είναι ένα όμορφο φυτό που βοηθά στη διασπορά της θετικής ενέργειας σε όλο το σπίτι. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, τοποθετώντας τον στην ανατολική πλευρά του σπιτιού σου, ενισχύεις την υγεία και την ευημερία της οικογένειας. Είναι γνωστός για την ικανότητά του να φιλτράρει τον αέρα, καθαρίζοντας τον χώρο σου από τοξίνες.

  • Κράσουλα (Jade Plant)

Η κράσουλα, γνωστή και ως «το φυτό του χρήματος», είναι το απόλυτο σύμβολο ευημερίας και πλούτου στο Φενγκ Σούι. Τοποθέτησέ την κοντά στην κύρια είσοδο του σπιτιού σου ή στο γραφείο σου, για να προσελκύσεις οικονομική ευημερία και τύχη. Εκτός από το συμβολισμό της, η κράσουλα είναι πανέμορφη και αρκετά ανθεκτική, ιδανική για εσωτερικούς χώρους.

  • Αλόη Βέρα (Aloe Vera)

Η αλόη βέρα δεν είναι μόνο γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, αλλά και για τη δυνατότητά της να καθαρίζει τον αέρα και να απομακρύνει την αρνητική ενέργεια. Στο Φενγκ Σούι, η αλόη θεωρείται ότι φέρνει προστασία και αποτρέπει τις κακοτυχίες. Τοποθέτησέ την κοντά σε παράθυρα ή στον χώρο όπου περνάς περισσότερο χρόνο.

Αυτά τα πέντε φυτά δεν είναι μόνο όμορφα και εύκολα στη φροντίδα, αλλά φέρνουν και θετική ενέργεια στο σπίτι σου. Ακολουθώντας τις αρχές του Φενγκ Σούι, μπορείς να δημιουργήσεις έναν χώρο γεμάτο αρμονία και ευημερία. Τι λες; Δεν αξίζει να προσθέσεις λίγο πράσινο στη ζωή σου;

Πηγή: womenonly