Emma Thompson: Ο έρωτας είναι ένας μύθος - Η ευτυχία δεν έχει θέση στη ζωή μας

Η 63χρονη ηθοποιός δήλωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται λογικά για την αγάπη

Η διάσημη ηθοποιός, Έμμα Τόμσον, είναι παντρεμένη εδώ και 20 χρόνια με τον δεύτερο σύζυγό της, Greg Wise. Παρά τη συζυγική τους ευτυχία, ωστόσο, η ηθοποιός έχει περιγράψει τη ρομαντική αγάπη ως έναν μύθο. 

Η 63χρονη ηθοποιός, η οποία γνωρίστηκε με τον 56χρονο Wise στα γυρίσματα της ταινίας «Sense And Sensibility» το 1995, δήλωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται λογικά για την αγάπη.

«Είναι φιλοσοφικά χρήσιμο και αναζωογονητικό να θυμόμαστε ότι η ρομαντική αγάπη είναι ένας μύθος και αρκετά επικίνδυνη», ανέφερε η ίδια στους «Radio Times». 

«Το να σκεφτόμαστε λογικά για την αγάπη και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί είναι απαραίτητο. Οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες και περίπλοκες. Αν κάποιος πιστεύει ότι το "ευτυχισμένοι για πάντα" έχει θέση στη ζωή μας, ας το ξεχάσει».

Η Έμμα Τόμσον

Η Έμμα Τόμσον πρωταγωνιστεί στη νέα ρομαντική κομεντί «What's Love Got to Do With It?», με συμπρωταγωνιστές τους Lily James και Shazad Latif.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έχει περάσει αρκετές στενοχώριες στο παρελθόν, ειδικά μετά τον χωρισμό της από τον πρώτο της σύζυγο, Kenneth Branagh.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1989 και θεωρούνταν το «χρυσό ζευγάρι» της βρετανικής υποκριτικής σκηνής μέχρι που ο Kenneth, όπως αποκαλύφθηκε, διατηρούσε δεσμό με την Helena Bonham Carter. Το ζευγάρι χώρισε το 1995 και εκείνος συνέχισε να βγαίνει με την Carter μέχρι το 1999.

Σε συνέντευξή της στο «The New Yorker», η Τόμσον αναφέρθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Sense and Sensibility», για την οποία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Σύμφωνα πάντα με το άρθρο, η Τόμσον «ταπεινώθηκε, εν μέρει, από την ίδια της την ηλιθιότητα», που δεν κατάλαβε αυτή τη σχέση. 

«Αυτό που έμαθα ήταν πόσο εύκολο είναι να τυφλωθείς από την ίδια σου την επιθυμία να εξαπατήσεις τον εαυτό σου», παραδέχτηκε η ίδια. 

Πηγή: skai.gr