Cher: Ποτέ δεν μου άρεσε η φωνή μου – Δεν είμαι θαυμάστριά μου…

«Αν είχα επιλογή, μάλλον, θα ήθελα άλλη... Πήρα τη φωνή της μητέρας μου», ανέφερε η διάσημη τραγουδίστρια

Μεταξύ κινηματογράφου, τηλεόρασης και δισκογραφίας, η Cher αποτελεί μέρος του τοπίου της ποπ κουλτούρας για περισσότερες από έξι δεκαετίες.

Και χωρίς πρόθεση να τα παρατήσει και να αποσυρθεί σύντομα, η 77χρονη επιστρέφει στο προσκήνιο, όντας εντυπωσιακή - όπως πάντα -  στο εξώφυλλο της νέας έκδοσης του περιοδικού «Paper». 

Η επιστροφή της στο κοινό είναι μέρος της προώθησης του πρώτου της στούντιο άλμπουμ με θέμα τις γιορτές, με τίτλο «Christmas», που κυκλοφόρησε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Η Cher

Η Cher αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι δεν είναι φαν της φωνής της στη νέα της συνέντευξη. Ωστόσο, πολλοί από τους εκατομμύρια θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο -πιθανότατα- θα διαφωνούσαν με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. 

Η Cher, κατά κόσμον Cherilyn Sarkisian, αποδίδει την έμπνευσή της για να επιστρέψει στο στούντιο στον σύντροφό της, τον 37χρονο Alexander Edwards. Και όλα ξεκίνησαν από εκείνον που της έφερε μερικά τραγούδια για να ακούσει, επειδή δεν ανοίγει πια το ραδιόφωνο.

«Όταν ήμασταν για πρώτη φορά μαζί, είπε: "Γιατί δεν ηχογραφείς;". Και του είπα, "Δεν ξέρω". Μου έφερε λοιπόν αυτό το τραγούδι που λεγόταν "Fairness" και με άγγιξε τόσο πολύ. Και μετά μου έφερε μερικά άλλα και σκέφτηκα, ότι μπορώ να επιστρέψω στο στούντιο με αυτά», είπε η τραγουδίστρια του «Believe». 

Η Cher συνέχισε: «Και τότε, ξαφνικά, προέκυψε ξανά το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ. Θέλω να πω, ερχόταν σε όλη μου τη ζωή και πάντα έλεγα, "Ναι, όχι", και κατά κάποιο τρόπο αυτό ήταν διαφορετικό. Όταν άρχισα, ήμουν εντελώς μέσα σε αυτό». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

Ενώ έχει κυκλοφορήσει 31 άλμπουμ, που χρονολογούνται από το 1965, παραδέχτηκε ότι δεν της άρεσαν όλα. «Έχω κάνει τόσα πολλά άλμπουμ και μερικά από αυτά που θεωρούσα ότι ήταν τόσο καλά δεν έγιναν επιτυχίες. Κι έγιναν άλλα που δεν ήμουν τόσο ενθουσιασμένη. Αυτό είναι το απρόβλεπτο της μουσικής βιομηχανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνοντας ότι η καριέρα της ήταν μια σειρά από σκαμπανεβάσματα όσον αφορά στην επιτυχία, προχώρησε στην αποκάλυψη ότι δεν της άρεσε πάντα ο ήχος της φωνής της.

«Δεν είμαι θαυμάστρια της Cher, αλλά μου αρέσει ό,τι κάνω», παραδέχτηκε. Η Cher συνέχισε να αναλύει τι είναι αυτό που δεν της αρέσει στον εαυτό της ως ερμηνεύτρια. «Απλά, ποτέ δεν μου άρεσε τόσο πολύ η φωνή μου», είπε, πριν προσθέσει: «Αν είχα την επιλογή, μάλλον, θα ήθελα άλλη. Πήρα τη φωνή της μητέρας μου». 

Η Cher

Η Cher ανέλυσε στη συνέχεια τον ρυθμό της φωνής της όταν βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο και βγάζει ένα κομμάτι. «Δεν ξέρω, είναι περίεργο. Δεν ακούγεται σαν άντρας, δεν ακούγεται σαν γυναίκα. Είμαι κάπου πιο ενδιάμεσα», εξήγησε. «Έχω αυτό το περίεργο στυλ». 

Όταν ρωτήθηκε πώς κατάφερε να έχει μια τόσο μακρά και επιτυχημένη καριέρα τόσο ως τραγουδίστρια όσο και ως ηθοποιός, η Cher είπε: «Απλώς δεν παραιτούμαι». Και πρόσθεσε: «Επίσης, είναι το μόνο πράγμα που ξέρω», είπε η Cher για την ικανότητά της να εργάζεται με συνέπεια σε αυτό που αγαπάει από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. «Έτσι, όταν δεν μπορούσα να κλείσω συμβόλαιο για δίσκο, έκανα ταινίες».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

Το νέο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της Cher, που αποτελείται από 13 τραγούδια, κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει guest εμφανίσεις από τους Cyndi Lauper, Stevie Wonder, Darlene Love και Tyga. 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Cher έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατ. δίσκους και άλλα 40 εκατ. ως μέλος του περίφημου ντουέτου Sonny & Cher, καθιστώντας την μία από τις πιο επιτυχημένες μουσικές καλλιτέχνιδες όλων των εποχών. Ως ηθοποιός είχε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, στις οποίες περιλαμβάνεται και η κατάκτηση του βραβείου καλύτερης ηθοποιού για την ταινία «Moonstruck» (1988).

Πηγή: skai.gr