Brian Cox: Η απεργία των ηθοποιών μπορεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους

O 77χρονος Βρετανός ηθοποιός ανέφερε ότι η απόφαση του συνδικάτου SAG-AFTRA να καλέσει τα 160.000 μέλη της σε απεργία «θα μπορούσε να γίνει πολύ, πολύ δυσάρεστη» 

Ο πρωταγωνιστής του «Succession», Brian Cox, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η απεργία που κήρυξαν πρόσφατα οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα μπορούσε να γίνει «πολύ δυσάρεστη» και να διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, οδηγώντας τους ηθοποιούς «στο χείλος του γκρεμού».

Σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο Sky News, ο 77χρονος Βρετανός ηθοποιός ανέφερε ότι η απόφαση του συνδικάτου SAG-AFTRA να καλέσει τα 160.000 μέλη της σε απεργία «θα μπορούσε να γίνει πολύ, πολύ δυσάρεστη». Η απεργία, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, «θα μπορούσε να συνεχιστεί για αρκετό καιρό. Θα μας οδηγήσουν στο χείλος του γκρεμού και πιθανότατα θα χρειαστεί να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού. Είναι πιθανό να διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους», πρόσθεσε.

Εξέφρασε την υποστήριξή του στο συνδικάτο Αμερικανών σεναριογράφων (Writers Guild of America -WGA). Χωρίς τους συγγραφείς, είπε ο διάσημος ηθοποιός «δεν έχουμε τίποτα... Γι' αυτό έχουμε σειρές όπως το White Lotus, όπως το Succession...».

Τόσο οι σεναριογράφοι όσο και οι ηθοποιοί ζητούν αυξήσεις στον βασικό μισθό και residuals (οικονομικές αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και άλλους καλλιτέχνες που μετέχουν σε τηλεοπτικά σόου και ταινίες σε περιπτώσεις επαναλήψεων, αναμετάδοσης, κυκλοφορίας DVD, ή μέσων streaming) στην εποχή του τηλεοπτικού στρίμινγκ (μετάδοση συνεχούς ροής) και διασφαλίσεις πως η εργασία τους δεν θα αντικατασταθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI).

Ο Cox μίλησε, επίσης, για τις ανησυχίες των ηθοποιών σχετικά με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή. «Δεν γνωρίζουμε την έκταση στην οποία μπορεί να λειτουργήσει», είπε. «Είναι πραγματικά ο μπαμπούλας».

Πηγή: skai.gr