Κλείσιμο

Beyonce: Προστέθηκε στη νέα έκδοση του γαλλικού λεξικού «Le Petit Larousse»

Σε άλλη μια χρονιά-ρεκόρ για τη Beyonce, η σταρ θα προστεθεί σε ένα γαλλικό λεξικό μαζί με διασημότητες όπως η Cate Blanchett και ο Christopher Nolan  

Η Beyonce θα συμπεριληφθεί ως νέο λήμμα στην τελευταία έκδοση του γαλλικού λεξικού «Le Petit Larousse». Η Αμερικανίδα ποπ σταρ δεν θα είναι μόνη της, αλλά παρέα με άλλους διάσημους καλλιτέχνες όπως η Cate Blanchett, ο Γάλλος ηθοποιός Omar Sy, ο σκηνοθέτης του «Oppenheimer», Christopher Nolan, και ο Antoine Dupont στην 120η έκδοση του δημοφιλούς λεξικού.

Περισσότερες από 150 νέες λέξεις έχουν προστεθεί φέτος. Πολλές «αντικατοπτρίζουν ανησυχίες, εξελίξεις ή τάσεις», δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό ειδήσεων «Le Point» η Carine Girac-Marinier, διευθύντρια του τμήματος λεξικών και εγκυκλοπαιδειών. Η Beyonce «έσπασε» ρεκόρ φέτος με το τραγούδι «Texas Hold 'Em» του άλμπουμ της Cowboy Carter.Έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα καλλιτέχνις που έφτασε στο νούμερο ένα του αμερικανικού country chart με το συγκεκριμένο τραγούδι. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της Beyonce «μπαίνει» σε ένα λεξικό. Για την ακρίβεια, το 2004, ο όρος «bootylicious» -που έγινε δημοφιλής από την ομώνυμη επιτυχία των Destiny's Child, την οποία έγραψε η Beyonce- προστέθηκε στο λεξικό της Οξφόρδης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Η Beyonce φέρεται να δήλωσε ότι δεν ήταν περήφανη για τη λέξη, λέγοντας στο περιοδικό TV Hits: «Έγραψα το τραγούδι, αλλά εύχομαι να υπήρχε μια άλλη λέξη που θα μπορούσα να είχα σκεφτεί, αν επρόκειτο να έχω μια λέξη στο λεξικό».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Το «Cambridge Dictionary» ανακήρυξε τη λέξη «hallucinate» ως τη λέξη της χρονιάς για το 2023 λόγω της νέας, εναλλακτικής σημασίας της που σχετίζεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη που παράγει ψευδείς πληροφορίες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Πηγή: skai.gr
TAGS: Beyonce