ΚΑΙΡΟΣ

Bella Hadid: H Adidas απέσυρε διαφήμιση με το διάσημο μοντέλο – Ο ρόλος του Ισραήλ

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών απέσυρε διαφήμιση με πρωταγωνίστρια το σούπερ μόντελ 

Η Adidas απέσυρε το τοπ μόντελ Μπέλα Χαντίντ, που είναι μισή Παλαιστίνια, από μια διαφημιστική καμπάνια για ρετρό παπούτσια που αναφέρονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.

Το Ισραήλ είχε επικρίνει την επιλογή της Χαντίντ. Την κατηγόρησε για εχθρότητα προς το Ισραήλ και σημείωσε ότι 11 Ισραηλινοί αθλητές σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιους τρομοκράτες στους Αγώνες του Μονάχου. Η Adidas ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θα «αναθεωρήσει» την καμπάνια της.

Η Μπέλα Χαντίντ είναι ένθερμη υποστηρίκτρια των Παλαιστινίων και νωρίτερα φέτος δώρισε χρήματα για να στηρίξει τις προσπάθειες βοήθειας για τον πόλεμο στη Γάζα.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών είχε επιλέξει τη Χαντίντ για να προωθήσει τα παπούτσια SL72. Ωστόσο, οι εικόνες του μοντέλου που φοράει τα παπούτσια προκάλεσαν κριτική, μεταξύ άλλων, στον επίσημο λογαριασμό του Ισραήλ στο X (πρώην Twitter).

Άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπερασπίστηκαν τη Χαντίντ και ζήτησαν μποϊκοτάζ της Adidas μετά την κίνηση για απόσυρση της καμπάνιας. Η Χαντίντ έχει εκφράσει την υποστήριξή της στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον πόλεμο στη Γάζα.

Σε ανάρτηση στο Instagram τον Μάιο, η Χαντίντ είπε ότι είναι «συντετριμμένη από την απώλεια του παλαιστινιακού λαού και την έλλειψη ενσυναίσθησης που προέρχεται από τα κυβερνητικά συστήματα παγκοσμίως».

Πηγή: skai.gr
TAGS: Bella Hadid