Τον Μάιο του 1962, η πριγκίπισσα Γκρέις και ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό έφτασαν στα κοσμοπολίτικα "Αστέρια" της Γλυφάδας.
Η πριγκίπισσα εντυπωσίασε με το λευκό της σινιόν φόρεμα, τα κοσμήματα, τα γάντια και την τσάντα της Hermes - μια ανατρεπτικά κομψή εμφάνιση.
Ο τότε διάσημος προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας φιλοξένησε το ζευγάρι για μερικές ημέρες, καθώς ήταν καλεσμένοι στον γάμο της πριγκίπισσας Σοφίας και του Χουάν Κάρλος της Ισπανίας.
Το προηγούμενο έτος, το ζευγάρι είχε επισκεφθεί την Αθήνα, καλεσμένοι από τον Αριστοτέλη Ωνάση.
Αυτή η επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί με τη συντροφιά της διάσημης τραγουδίστριας Μαρία Κάλλας.
Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, είχαν απολαύσει βραδιές στα μπουζούκια, όπου είχαν ακούσει τους καταξιωμένους Μανώλη Χιώτη και Μαίρη Λίντα.
Με μια εξαιρετική καριέρα στον κινηματογράφο και μια δημόσια εικόνα που αγαπήθηκε, η πριγκίπισσα Γκρέις έχει αφήσει το στίγμα της στην ιστορία ως σύμβολο κομψότητας και ευγένειας.
Μία από τις πιο αξιομνημόνευτες ιστορίες αγάπης του 20ού αιώνα ξεκίνησε όταν η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός συμμετείχε σε μια φωτογράφιση στο παλάτι του Μονακό, όπου ο πρίγκιπας Ρενιέ την υποδέχθηκε με θερμότητα.
Η αγάπη της Γκρέις για τα ζώα και η εντυπωσιακή του επίδειξη με τις τίγρεις που είχε ως κατοικίδια την εντυπωσίασαν. Καθώς μοιράζονταν κοινές στιγμές περιπατώντας στους πανέμορφους κήπους, αντιλήφθηκαν ότι παρά την δημόσια εικόνα τους ως ισχυρά άτομα με αυτοπεποίθηση, είχαν έναν ντροπαλό και αυθόρμητο χαρακτήρα.
Την εντυπωσίασαν οι ευγενικοί τρόποι του Ρενιέ και εκείνος μαγεύτηκε από την ομορφιά και την αυθεντικότητα της Γκρέις. Στους προσεχείς μήνες, αντάλλαξαν ατελείωτες επιστολές, μέχρι που ο πρίγκιπας Ρενιέ πήρε το μεγάλο βήμα και την επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Εκείνη τότε έλαβε την πρότασή του να γίνει πριγκίπισσα στο πλευρό του.
O γάμος του Πρίγκιπα Ρενιέ και της Πριγκίπισσας Γκρέις το 1956
Ο παραμυθένιος γάμος τους την άνοιξη του 1956 στο Μονακό καταγράφηκε και προβλήθηκε σε αίθουσες σε όλο τον κόσμο.
Η ζωή τους συνεχίστηκε με τη γέννηση των τριών παιδιών τους, του πρίγκιπα Αλβέρτου, της πριγκίπισσας Καρολίνας και Στεφανίας, και η καθημερινότητά τους φάνηκε να είναι σαν ένα παραμυθένιο σκηνικό.
Το νυφικό της Grace κατασκευάστηκε από την Helen Rose
Ηταν το πιο ακριβό φόρεμα που είχε σχεδιάσει ποτέ η Rose, και αποτελείτο από 25 γιάρδες μεταξωτό ταφτά, 100 γιάρδες μεταξωτό δίχτυ και χρειάστηκαν 30 μοδίστρες και έξι εβδομάδες για να το φτιάξουν. Το υλικό από το οποίο κατασκευάστηκε, το faille, είναι ένα είδος μεταξιού που είναι ελαφρώς ραβδωτό.
Είναι γνωστό ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ύφασμα στη δουλειά. Ωστόσο, η Helen Rose και η ομάδα της το έκαναν να φαίνεται θεαματικό λόγω της μεγάλης τους τεχνογνωσίας.
Το πέπλο της Γκρέις Κέλι είχε μήκος 90 γιάρδες και ήταν φτιαγμένο από πολύ λεπτό δίχτυ.
Στις 14 Σεπτεμβρίου 1982, η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό, η οποία κάποτε υπήρξε μούσα του Χίτσκοκ και αγαπημένη προσωπικότητα της μεγάλης οθόνης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών.
Ο θάνατός της ήρθε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ένα Rover P6, έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός δρόμου, προκαλώντας μια τραγική πτώση από υψηλό ύψος στους λόφους πάνω από το Μονακό.
Η κόρη της, πριγκίπισσα Στέφανη, βρισκόταν επίσης στο αυτοκίνητο κατά τη στιγμή του ατυχήματος. Παρά το πέρασμα του χρόνου, οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το δυστύχημα παραμένουν ακόμα καλυμμένες από ένα πέπλο μυστηρίου.
Πηγή: MUSTΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.