ΚΑΙΡΟΣ

Αυτή είναι η ηλικία που το πρόσωπο γερνάει απότομα

Φαίνονται πιο έντονα οι αλλαγές του προσώπου

Το πρόσωπό μας περνά από διάφορες αλλαγές σε όλη τη διάρκεια της ζωής, αλλά οι πιο έντονες συνήθως παρατηρούνται μεταξύ των 40 και 50 ετών. Σε αυτή την περίοδο, η επιδερμίδα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, δύο βασικών πρωτεϊνών που διατηρούν το δέρμα νεανικό και σφιχτό.

Επίσης, η ανακατανομή του λίπους στο πρόσωπο εντείνει την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης, ενώ μειώνεται ο όγκος σε περιοχές όπως τα ζυγωματικά και τα μάγουλα. Οι ορμονικές μεταβολές, ιδίως στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υφή του δέρματος, κάνοντάς το πιο ξηρό και λιγότερο ελαστικό. Επιπλέον, εξωτερικοί παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο και η ρύπανση μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας, καθιστώντας την πιο ευάλωτη στη φθορά.

Αν και αυτές οι αλλαγές είναι φυσιολογικές, μπορούν να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τη γενετική προδιάθεση, τις συνήθειες φροντίδας του δέρματος και τον τρόπο ζωής.

Η υιοθέτηση μιας ρουτίνας αντιγήρανσης από νωρίς, όπως η χρήση αντηλιακού, η σωστή διατροφή και η επαρκής ενυδάτωση, μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση των επιπτώσεων αυτών των αλλαγών και να διατηρήσει το δέρμα σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα.

Πηγή: womenolny.gr