ΚΑΙΡΟΣ

Alec Baldwin: Ξανά στο εδώλιο ο ηθοποιός για τους πυροβολισμούς στην ταινία «Rust»

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Η υπόθεση θα παρουσιαστεί ξανά στους ενόρκους εντός των επόμενων δύο μηνών, καθώς έχουν έρθει στο «φως» νέα στοιχεία 

Οι ειδικοί εισαγγελείς επιδιώκουν να κατηγορήσουν τον ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν για τον θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» το 2021, παρουσιάζοντας νέα στοιχεία στο σώμα των ενόρκων. 

Οι εισαγγελείς Kari Morrissey και Jason Lewis, με έδρα το Νέο Μεξικό, δήλωσαν ότι θα παρουσιάσουν την υπόθεσή τους στους ενόρκους εντός των επόμενων δύο μηνών, σημειώνοντας ότι έχουν έρθει στο φως «νέα στοιχεία». Ο 65χρονος Μπάλντουιν σημάδευε με ένα 45άρι πιστόλι Colt την κινηματογραφίστρια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στις 21 Οκτωβρίου 2021, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντάς τη και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

«Έχουν έρθει στο ‘’φως’’ πρόσθετα στοιχεία, που πιστεύουμε ότι δείχνουν ότι ο διάσημος ηθοποιός έχει ποινική ευθύνη για τον θάνατο της Halyna Hutchins και τον πυροβολισμό του Τζόελ Σόουζα», ανέφεραν οι εισαγγελείς. 

«Πιστεύουμε ότι η ενδεδειγμένη διαδικασία είναι να επιτρέψουμε σε μια επιτροπή πολιτών του Νέου Μεξικού να αποφασίσει από εδώ και πέρα εάν ο κ. Μπάλντουιν θα πρέπει να προφυλακιστεί μετά την εξέταση των νέων στοιχείων». 

Τον Ιανουάριο του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο περιπτώσεις ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε σχέση με τον θάνατο της Halyna Hutchins και τον τραυματισμό του Σόουζα. Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε ότι επέδειξε «απερίσκεπτη» αδιαφορία για την ασφάλεια στα γυρίσματα της ταινίας. 

Ο Μπάλντουιν δήλωσε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος. Έχει επανειλημμένα πει ότι ενημερώθηκε από μέλη του συνεργείου ότι το όπλο δεν ήταν γεμάτο και έχει, επίσης, επιμείνει ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη. Τον Φεβρουάριο, ο Μπάλντουιν δήλωσε αθώος για ανθρωποκτονία και είχε συμφωνήσει με τους όρους του δικαστηρίου για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας χαμηλού προϋπολογισμού, καθώς και με την απαγόρευση χρήσης όπλων και κατανάλωσης αλκοόλ.

Η πρόσφατη ανάλυση του όπλου από εμπειρογνώμονες, με έδρα την Αριζόνα και το Νέο Μεξικό, βασίστηκε σε ανταλλακτικά για την επανασυναρμολόγηση του όπλου που πυροβόλησε ο Μπάλντουιν, αφού τμήματα του πιστολιού είχαν σπάσει κατά τη διάρκεια προηγούμενων δοκιμών από το FBI. Η έκθεση εξέτασε το όπλο και τα σημάδια που άφησε σε ένα χρησιμοποιημένο φυσίγγιο για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η σκανδάλη πρέπει να είχε τραβηχτεί ή πατηθεί.

Μια έκθεση του FBI σχετικά με την ανάλυση του όπλου από την υπηρεσία διαπίστωσε ότι, όπως είναι σύνηθες με τα πυροβόλα όπλα αυτού του σχεδιασμού, θα μπορούσε να εκπυρσοκροτήσει χωρίς να τραβηχτεί η σκανδάλη. Η επανεκκίνηση της υπόθεσης για τον ηθοποιό θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια των όπλων στο Νέο Μεξικό.

Η εταιρεία Rust Movie Productions κατέβαλε πρόστιμο 100.000 δολαρίων στις κρατικές ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Τα γυρίσματα της ταινίας «Rust» συνεχίστηκαν φέτος στη Μοντάνα, βάσει συμφωνίας με τον σύζυγο της αδικοχαμένης κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins, ο οποίος ήταν εκτελεστικός παραγωγός. 

Το περιστατικό έχει κάνει τον Μπάλντουιν -τρεις φορές νικητή Emmy και μία φορά υποψήφιο για Όσκαρ- να σταματήσει να δέχεται προτάσεις για δουλειά. Η υποκριτική του έχει περιοριστεί σε ανεξάρτητες παραγωγές, που χρηματοδοτούνται από τους άλλους παραγωγούς του «Rust», μαζί με μερικές ταινίες κινουμένων σχεδίων. Στο διάστημα αυτό, έχει επίσης συμμετάσχει σε podcasts.

Τον Οκτώβριο, ο Μπάλντουιν προχώρησε σε μια εμπιστευτική συμφωνία με τον Μάθιου Χάτσινς, τον χήρο της κινηματογραφίστριας. Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, η ομάδα πρέπει να συνεχίσει τα γυρίσματα το 2023 και τα κέρδη που θα προκύψουν από το box office θα πάνε στον σύζυγο της εκλιπούσας. 
 

Πηγή: skai.gr