ΚΑΙΡΟΣ

5 τρόποι για να αυξήσεις την καύση λίπους καθώς περπατάς

Οι συμβουλές που πρέπει να ξέρεις

Το καθημερινό περπάτημα είναι μια απλή και προσιτή άσκηση που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και τη διαχείριση του βάρους. Για να βελτιώσεις τη διαδικασία καύσης θερμίδων και λίπους μέσω του περπατήματος, ακολουθήστε τις παρακάτω επτά συμβουλές:

Ενίσχυσε τον ρυθμό σου

Όπως συμβαίνει και με άλλες μορφές αερόβιας άσκησης, η ταχύτητα έχει μεγάλη σημασία. Περπατώντας με γρηγορότερο ρυθμό, θα δεις αύξηση στην καύση θερμίδων. Έρευνες έχουν δείξει ότι το πιο γρήγορο περπάτημα καίει περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με το αργό. Αυτό δεν σημαίνει τρέξιμο, αλλά ένα ζωντανό και γρήγορο περπάτημα που ενισχύει την καύση θερμίδων.

Επέλεξε διαδρομές με κλίση

Περπατώντας σε ανηφόρες ή χρησιμοποιώντας το διάδρομο με κλίση ενισχύει την καύση θερμίδων. Η κλίση βοηθά στην αύξηση της έντασης της άσκησης, πράγμα που σημαίνει περισσότερες θερμίδες που καίγονται σε σύγκριση με το επίπεδο έδαφος.

Εστίασε στην τεχνική και στάση του σώματος

Η σωστή στάση κατά το περπάτημα είναι σημαντική. Κοίτα μπροστά και σφίξε τους κοιλιακούς και τους γλουτούς σου. Αυτό όχι μόνο θα βελτιώσει την ταχύτητά σου, αλλά θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της άσκησης.

Δοκίμασε Power Walking

Το power walking ή δυναμικό περπάτημα με διαλείμματα είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να αυξήσεις την καύση θερμίδων. Αυτός ο τρόπος περπατήματος βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, στην αύξηση της μυϊκής μάζας και στη μείωση του κινδύνου διαβήτη. Αρκούν 20-30 λεπτά power walking μερικές φορές την εβδομάδα για να δεις αποτελέσματα.

Κάνε μικρότερες συχνές βόλτες

Αν οι μεγάλες διαδρομές δεν σου ταιριάζουν, προσπάθησε να κάνεις μικρότερες βόλτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τρεις σύντομες βόλτες, μία μετά από κάθε γεύμα, μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, καλύτερα από μία μεγάλη βόλτα 45 λεπτών. Αυτό μπορεί επίσης να είναι πιο εφικτό για τη διατήρηση της καθημερινής σου άσκησης.

Πηγή: womenonly