Τελικά ποια είναι τα οφέλη των μήλων για την υγεία;

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», έχεις αναρωτηθεί άραγε γιατί;

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα μήλα είναι τόσο αγαπητά και το νούμερο ένα φρούτο που συστήνουν οι γιατροί; Άλλωστε όπως λέει και η λαϊκή παροιμία: «Ένα μήλο την ημέρα των γιατρό τον κάνει πέρα». Γιατί άραγε; Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και σήμερα θα δούμε γιατί είναι τόσο σημαντικά για την υγεία μας.

Πλούσια πηγή βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων

Τα μήλα είναι εμπλουτιμσένα με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που ενισχύουν την υγεία μας. Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, που περιέχεται στο μήλο, είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν τα κύτταρά μας από τη βλάβη.

Καλή πέψη

Τα μήλα περιέχουν επίσης πολλές ίνες, οι οποίες είναι ουσιώδεις για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Βοηθούν στην καλή πέψη και στην αποφυγή προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα.

Προστασία της καρδιαγγειακής υγείας

Τα φυτοχημικά που βρίσκονται στα μήλα, όπως οι φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες, έχουν συνδεθεί με την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων. Η τακτική κατανάλωση μηλιών μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου αγγειακών προβλημάτων.

Βοήθεια στον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα

Οι φυτικές ίνες και η φυσική ζάχαρη που περιέχουν τα μήλα κάνουν αυτό το φρούτο ιδανικό για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν σταθερά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Είναι μια υγιεινή επιλογή για διατροφή πλούσια σε φρούτα.

Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών

Τα μήλα περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες προστατεύουν τα κύτταρα από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Η βιταμίνη C που περιέχεται στα μήλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αντιμετωπίζει μικροβιακές και ιικές λοιμώξεις.

Προστασία από το διαβήτη τύπου 2

Η τακτική κατανάλωση μήλων έχει συσχετιστεί με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, καθώς βοηθούν στην καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα.

Πηγή: womenonly
TAGS: Μήλα