Πυροσβεστική

Σε κλοιό φωτιάς η χώρα: Πύρινα μέτωπα σε Χίο, Κω, Κρήτη και Μονεμβασιά - Εκκενώσεις περιοχών

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός και οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, καθώς για άλλη μία μέρα έχουν ξεσπάσει ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, φωτιές καίνε σε Χίο, Κω, Κρήτη και Μονεμβασιά  

Κλείσιμο

Κάηκες από τον ήλιο; 5 φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσεις

Και όμως! Η φύση έχει την λύση για όλα, ακόμα και για τον κάψιμο της επιδερμίδας από τον ήλιο

Με το καλοκαίρι να έχει ήδη ξεκινήσει, πολλοί από εμάς περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους απολαμβάνοντας τον ήλιο. Ωστόσο, το ηλιακό έγκαυμα είναι ένα συχνό και δυσάρεστο φαινόμενο αν δεν εφαρμόσουμε επαρκώς αντηλιακό ή αν ξεχάσουμε να το ανανεώσουμε.

Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές και εύκολες σπιτικές λύσεις που μπορούν να ανακουφίσουν το δέρμα μας από τον πόνο, τον κνησμό και το ξεφλούδισμα που προκαλεί το κάψιμο από τον ήλιο.

Δροσερό Νερό

Το ηλιακό έγκαυμα προκαλεί φλεγμονή στο δέρμα και ένας από τους πιο άμεσους τρόπους για να την αντιμετωπίσετε είναι η ψύξη της πληγείσας περιοχής. Μπορείτε να βουτήξετε σε νερό ή να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο. Προσέξτε τις πισίνες, καθώς το χλωριούχο νερό μπορεί να ερεθίσει περισσότερο το δέρμα σας. Αποφύγετε επίσης την απευθείας εφαρμογή πάγου, καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο ευαίσθητο δέρμα.

Διαβάστε περισσότερα στο womenonly.gr