Μεγάλα χρηματικά ποσά, που δεν δικαιολογούνται όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, εντοπίσθηκαν σε έξι λογαριασμούς του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελου Φιλιππίδη.
Για τον κ. Φιλιππίδη, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου αναφέρει ότι από το 2008 μέχρι το 2012 επαύξησε σημαντικά την περιούσια του με χρήματα άγνωστης προέλευσης.
«Θα επιστρέψω την άλλη εβδομάδα από το εξωτερικό και θα δώσω εξηγήσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη», δήλωσε την Πέμπτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Φιλιππίδης.
Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, έλαβε στο μεταξύ και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, που έχει συλληφθεί για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ο κ. Κοντομηνάς αντιμετωπίζει στην υπόθεση του Ταμιευτηρίου τις κατηγορίες της απάτης, άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Στην κλινική όπου νοσηλεύεται, μετέβη ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.
Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο ένας απο τους δυο συλληφθέντες υπαλλήλους του ΤΤ που οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα. Ο δεύτερος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, και την Παρασκευή θα προσαχθεί στον ανακριτή για να πάρει προθεσμία για την απολογία του.
Σημειώνεται ότι τελικά τα εντάλματα σύλληψης και 25 οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των επισφαλών δανείων, πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είναι επτά.
Εντάλματα έχουν εκδοθεί για τον Δημήτρη Κοντομηνά, που έχει ήδη εκτελεστεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτικό νοσοκομείο, τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που είναι ήδη προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση, τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα και τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα που βρίσκονται στο εξωτερικό, τον Άγγελο Φιλιππίδη, καθώς και δύο υπαλλήλους του ΤΤ ( ο ένας είναι ο Μάριος Βαρώτσης και ο άλλος είναι Χαράλαμπος Γιαγκούδης από τη Θεσσαλονίκη) οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί και έχουν παραπεμφθεί στην εισαγγελία.
Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πέντε βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ άλλων για απάτη, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τις πιο επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.
Οι περισσότεροι έλαβαν επισφαλή δάνεια χωρίς εγγυήσεις.
Τα μεγαλύτερα εξ αυτών αφορούν, 110 εκατ,. ευρώ έλαβε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ σημειώθηκε ζημία 125 εκατ. ευρώ στο ΤΤ από παράτυπη εξαγορά εταιρίας συμφερόντων του κ. Κοντομηνά, που εκδίδει πιστωτικές κάρτες.
Εκατό εκατομμύρια έλαβε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 17 ο Κυριάκος Γριβέας με τη συζυγό του.
Δικαστικές πηγές διευκρίνιζαν ότι δεν έχει εκδοθεί ένταλμα για τον πρώην διοικητή του ΤΤ Κλέωνα Παπαδόπουλο.
Διευκρινίστηκε επίσης ότι δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον του επιχειρηματία κ. Έλληνα, ενώ ο δικηγόρος Παντελής Λιάτας, διευκρίνισε στο ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Γριβέας που διώκεται δεν είναι ο κ. Γριβέας που έχει διατελέσει διευθυντής των γραφείων Μητσοτάκη και Τζανετάκη, πρόκειται για συνωνυμία.
Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο. Στους εισαγγελείς Διαφθοράς διαβιβάστηκαν, στο πλαίσιο της έρευνας, πέντε πορίσματα από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ξεκίνησε την έρευνά της το 2010, για την περίοδο που αφορά το χρονικό διάστημα 2007- 2012. Επίσης, διαβιβάστηκε και ένα πόρισμα από την Αρχή για την Καταπολέμηση Κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.