ΚΑΙΡΟΣ

Υπόθεση εκφοβισμού 11χρονου: «Μαχαιρώθηκε 2 χρόνια πριν-Δεν φαίνεται να υφίσταται bullying», λένε οι εκπαιδευτικοί

«Ο μαθητής μαχαιρώθηκε πριν από δύο χρόνια, όταν μάλιστα φοιτούσε στη δευτέρα δημοτικού, στο προαύλιο του σχολείου και από εξωσχολικά άτομα».  Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων διευθυντής Α/βθμιας Εκπαίδευσης της Δυτ. Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Φροσύνης, σχετικά με την καταγγελία όπου ο 11χρονος φέρεται να επέστρεψε στο σπίτι του μαχαιρωμένος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στο GRtimes «στις 22/5/2022 ελήφθη η πολυσέλιδη καταγγελία από τον γονέα του παιδιού, όπου αναφέρονταν και το περιστατικό του μαχαιρώματος.

Άμεσα ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε τι συνέβη, αλλά και τι συμβαίνει», όπως είπε ακόμη ο ίδιος, γνωστοποιώντας ότι παρήγγειλε από τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στον Εύοσμο αλλά και τον σύλλογο διδασκόντων, έγγραφη έκθεση απόψεων.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση, την οποία έλαβε ο κ. Φροσύνης, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν πως «δεν υπάρχουν υπόνοιες για βίαιη συμπεριφορά εναντίον του μαθητή και δε φαίνεται να υφίσταται bullying στο σχολικό περιβάλλον».

Θυμίζουμε επιπλέον ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ερευνηθεί η καταγγελία του πατέρα του 11χρονου.


Τίθεται θέμα φύλαξης στο σχολείο

Δεδομένου ότι ο άτυχος 11χρονος φέρεται να δέχθηκε την επίθεση με μαχαίρι προ διετίας στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στην επιφάνεια έρχεται και το ζήτημα της φύλαξης του χώρου.

Σχετικά με αυτό, ο κ. Φροσύνης ξεκαθαρίζει ότι «το σχολείο φυλάσσεται το πρωί και έως τις 16:00 από τους καθηγητές στα διαλείμματα». Ωστόσο, όπως λέει, «μετά τις 16:00, δεν υπάρχει κανένας φύλακας στο σχολείο προκειμένου να αποτρέψει τους καυγάδες και τις παραβατικές συμπεριφορές».

Εκείνο που τονίζει μιλώντας στο GRTimes και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, είναι ότι «η φύλαξη δεν πρέπει να συμβαίνει μόνο τις πρωινές ώρες».

Όπως μάλιστα λέει, «έχουμε πολλά κρούσματα βίας και έξω από το σχολείο σε όλη τη Θεσσαλονίκη και οι μαθητές επιστρέφουν και τα απογεύματα στα σχολεία τους για να παίξουν και να αθληθούν, επομένως τονίζουμε ότι χρειάζεται φύλαξη, διότι τα σχολεία γίνονται χώροι παραβατικών συμπεριφορών».

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, «για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά, θα πρέπει να υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στα σχολεία, προκειμένου να επισκέπτονται και να ακούν τα παιδιά».

Πηγή: grtimes