Χρήστος Παΐσιος στον ΣΚΑΪ 100,3: «Εξαιρετική η στάση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα Μπελέρη»

«Θέλουμε να επιταχυνθεί η διαδικασία με τον Φρέντη Μπελέρη επί το δικαιότερο», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Παΐσιος, ο οποίος βρέθηκε προ ημερών στα Τίρανα ως εκπρόσωπος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας εξήρε τη στάση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο θέμα του Φρέντη Μπελέρη.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει άριστα τη δουλειά της και αποτελεί απόδειξη τούτου η χθεσινή δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι πρέπει να βρεθεί λύση», τόνισε ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω στον αέρα του ΣΚΑΪ 100,3.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, ο οποίος βρέθηκε σε Τίρανα και Δυρράχιο με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό, τόνισε ότι η Ολομέλεια θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και να παρεμβαίνει προς όφελος του Μπελέρη και του λαού της Χειμάρραες.

«Θέλουμε να επιταχυνθεί η διαδικασία με τον Φρέντη Μπελέρη επί το δικαιότερο. Η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας παρακολουθεί το θέμα στη διάσταση του ότι θίγονται οι ατομικές ελευθερίες ενός ανθρώπου και ενός λαού, του λαού της Χειμάρρας.

Μεταβήκαμε στις 18 Σεπτεμβρίου στην Αλβανία, όπου δικαζόταν κατ' έφεση η υπόθεση στο Ειδικό Δικαστήριο -στην προσπάθεια της γείτονας να ενταχθεί σε ένα πιο ουσιαστικό κράτος δικαίου- όπου δεν είχαμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε παρά μόνο στη δημόσια ακροαματική διαδικασία. 

Η στάση του Φρέντη είναι σθεναρή και εμπεριστατωμένη. Το δικαϊκό σύστημα της Αλβανίας δεν συνάδει με το δικό μας. Η δική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για μια πολιτικής φύσεως δίωξη».

Πηγή: skai.gr