Πυρκαγιά στη Χίο: Βελτιωμένη η εικόνα του πύρινου μετώπου - Προκλήθηκε από τροχαίο

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις και από τα εναέρια μέσα -  Η πυρκαγιά καίει σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί οικισμούς - Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα ήχησε το 112 για τους κατοίκους των χωριών Διευχά και Κατάβαση

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής σε δασική έκταση στο χωριό Διευχά της Χίου με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. 

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις και από τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Για να γίνει αντιληπτή η δυσκολία παρέμβασης των πυροσβεστών αρκεί να σημειωθεί ότι οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει δίκτυο μέχρι και 1,5 χιλιόμετρο από τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα σε δασώδεις εκτάσεις με κάθετο σε πολλές περιπτώσεις βραχώδες ανάγλυφο εδάφους.

 Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα ήχησε το 112 για τους κατοίκους των χωριών Διευχά και Κατάβαση όπου τους ζητήθηκε να τα εκκενώσουν προς Βολισσό.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει σε δύσβατη περιοχή χωρίς να απειλείται άμεσα προς ώρας κάποιος οικισμός 

Συνολικά επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Από τροχαίο προκλήθηκε η πυρκαγιά

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Τζούμας από το «Ράδιο Αλήθεια» της Χίου ανέφερε ότι η πυρκαγιά, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα. Το τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα, και ο οδηγός και η γυναίκα που καθόταν δίπλα μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου.

Όπως επισημαίνει το politischios.gr, οι Αστυνομικοί της Δ.Α. Χίου προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού που προξένησε το Τροχαίο στην Κατάβαση, με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο οδηγός οχήματος που εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε τοιχίο και προξένησε την πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο ΓΝ Χίου. Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών:

-Μια δικογραφία από το ΑΤ Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα

-Μια δικογραφία από ΠΥ Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος. Δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του.

Πηγή: skai.gr