ΚΑΙΡΟΣ

Τσελέντης για σεισμό στην Εύβοια: Μεγάλη πιθανότητα να ήταν ο κύριος

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, έγραψε στο Facebook ότι σύμφωνα με την ανάλυσή του η μετασεισμική ακολουθία «φαίνεται προς το παρόν φυσιολογική» 

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι ειδικοί για τον πρωινό σεισμό στην Εύβοια που ταρακούνησε και την Αττική.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, έγραψε στο Facebook ότι σύμφωνα με την ανάλυσή του η μετασεισμική ακολουθία «φαίνεται προς το παρόν φυσιολογική» προσθέτοντας ότι «θα μας δώσει μετασεισμους της τάξης του 4-4,5 Ρίχτερ» και γι' αυτό, όπως σημειώνει «απαιτείται προσοχή».

Στο πλαίσιο αυτό ζητά από όσους βρίσκονται στην περιοχή να βρίσκονται μακριά από απότομα πρανή λόγω μεγάλου κινδύνου κατολισθήσεων.

Κατά τον Άκη Τσελέντη αφενός το ιστορικό της περιοχής δεν έχει δείξει μεγάλο σεισμό και αφετέρου κατά μεγάλη πιθανότητα ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη:

Λέκκας: Η περιοχή δίνει τέτοιου μεγέθους σεισμούς

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας δήλωσε ότι η περιοχή είναι γνωστή για σεισμούς τέτοιου μεγέθους ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι νωρίς για να εκτιμήσουμε την κατάσταση.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι οι μαθητές της περιοχής παραμένουν στον προαύλιο χώρο των σχολείων προληπτικά έως τις 11 το πρωί, ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στο Δερβένι.
 
Ανταποκριτές του ΑΠΕ μεταδίδουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή από το Προκόπι της Εύβοιας που είναι το επίκεντρο του σεισμού. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην κεντρική και βόρεια Εύβοια αλλά και στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
 
Στο Μαντούδι επικράτησε πανικός και σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη οι μαθητές βγήκαν από τα σχολεία.

 
Αστυνομικοί και πυροσβέστες μαζί με την Δημοτική Αρχή και την Πολιτική Προστασία επιχειρούν τους πρώτους ελέγχους χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει κάποια στοιχεία για πιθανές ζημιές. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για πιθανές καταπτώσεις και ζημιές.

Στιγμές αγωνίας βιώνουν οι κάτοικοι στην περιοχή του Προκοπίου αλλά και του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας που έχουν βγει από τα σπίτια τους μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 5.2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Μιλώντας στον LAMIA POLIS 87.7 ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καντζούρας σημείωσε: “… ο κόσμος έχει βγει από τα σπίτια του. Ήταν μεγάλος σεισμός και μεγάλης διάρκειας περίπου 40 δευτερόλεπτα. Τα παιδιά από τα σχολεία έχουν βγει στο προαύλιο. Θα πάρουμε απόφαση για το τι θα συμβεί άμεσα. Υπάρχει αγωνία για καταστροφές γιατί υπάρχουν και παλιά κτίρια. Έχουν ακολουθήσει 2-3 μετασεισμοί ιδιαίτερα έντονοι” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή: skai.gr