Τρία σύγχρονα μηχανήματα θα προμηθευθεί το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά

Το νοσοκομείο θα αποκτήσει δύο γραμμικούς επιταχυντές και έναν αξονικό εξομοιωτή, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Δύο γραμμικούς επιταχυντές και έναν αξονικό εξομοιωτή, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ θα αποκτήσει το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης τον διοικητή του νοσοκομείου Χ. Τουμπέκη, αναπτύσσοντας του τον σχεδιασμό κατανομής των πόρων για την ενίσχυση των δομών Υγείας από το νέο ΠΕΠ Αττικής 2023-2027.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του περιφερειάρχη με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, όπου συμφωνήθηκε η άμεση ανάγκη ενίσχυσης του εξοπλισμού στο «Μεταξά» όπως και άλλων δομών υγείας, στο πλαίσιο του σχετικού σχεδιασμού της περιφέρειας, κατόπιν των διαπιστωμένων σοβαρών ελλείψεων σε κρίσιμα τεχνολογικά μηχανήματα, που σημειώνεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

Σημειώνεται ότι η περιφέρεια θα οριστικοποιήσει το σχέδιο χρηματοδότησης, αφού πρώτα λάβει τον οδικό χάρτη προτεραιοποίησης των αναγκών στις δομές Υγείας της Αττικής, βάσει της συμφωνίας που προηγήθηκε μεταξύ της περιφέρειας και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε αποδείξει έμπρακτα πως στις προτεραιότητες της διοίκησης της περιφέρειας είναι η προάσπιση της υγείας των ασθενών αλλά και η στήριξη τόσο των υγειονομικών δομών της Αττικής όσο και του ιατρικονοσηλευτικού προσωπικού, με στόχο να διευκολύνουμε το έργο τους. Μάλιστα όταν μιλάμε για μία ασθένεια σαν τον καρκίνο, η οποία απαιτεί καθημερινό και πολύχρονο αγώνα για την αντιμετώπιση της, θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να ενισχύσουμε το άρτιο υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό του "Μεταξά", του μεγαλύτερου αντικαρκινικού νοσοκομείου της χώρας που είναι ένα από τα πιο αξιόμαχα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αυτός ήταν και ο λόγος όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά από προσπάθεια καταφέραμε να εντάξουμε στον σχεδιασμό του νέου προγράμματος Αττική 2021-2027, ένα σημαντικό κονδύλι για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών της Αττικής μεταξύ αυτών και το σεβαστό ποσό των 6 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του "Μεταξά" με τρία πολύ απαραίτητα μηχανήματα, τα οποία θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη θεραπεία των ασθενών».

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η πλήρης αναβάθμιση του νοσοκομείου Μεταξά είναι γεγονός μετά την πραγματική ευαισθησία που επέδειξαν ο περιφερειάρχης μας Γ. Πατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου. Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα βρει τους ασθενείς του νοσοκομείου μας πιο ασφαλείς και οι θεραπείες θα είναι στα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως αρμόζει στους ασθενείς μας».

   Με τη σειρά της η αντιπεριφερειάρχης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Στην ενότητα του Πειραιά, όπου έχουμε τρία πολύ σημαντικά και κομβικά νοσοκομεία όχι μόνο για την Αττική αλλά και για όλη τη χώρα και στα τρία η Περιφέρεια Αττικής έχει συνδράμει. Αυτή τη φορά όμως, πρόκειται για το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο το νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά στο οποίο θα συνδράμουμε επί της ουσίας, στις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ