Θωρακοχειρουργός Νικολαΐδη: Αντιμετώπισε την ασθένεια με λεβεντιά, πρόλαβε να γνωρίσει την κόρη του

«Είναι ένας πολύ επιθετικός τύπος καρκίνου, ο οποίος δυστυχώς δεν υπακούει στις υπάρχουσες θεραπείες και γενικώς έχει πιο δύσκολη αντιμετώπιση από άλλες μορφές», τόνισε ο κος Κοσμάς Ηλιάδης

Φανερά συντετριμμένος από τον αδόκητο χαμό του Ολυμπιονίκη και πολιτικού, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο διευθυντής της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Υγεία, Κοσμάς Ηλιάδης τον οποίο ο αθλητής στη τελευταία ανάρτηση περιγράφει ως «εξαιρετικό επιστήμονα που με αγκάλιασε σαν πατέρας στο τελευταίο χειρουργείο μου στους πνεύμονες», μιλά στο GRTimes για την σπάνια μορφή καρκίνου που εντοπίστηκε στον Αλ. Νικολαΐδη, αλλά και για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε.

«Είναι ένας πολύ επιθετικός τύπος καρκίνου, ο οποίος δυστυχώς δεν υπακούει στις υπάρχουσες θεραπείες και γενικώς έχει πιο δύσκολη αντιμετώπιση από άλλες μορφές» υπογραμμίζει στο GRTimes ο γνωστός θωρακοχειρούργος αναφορικά με το καρκίνωμα nut το οποίο αντιμετώπισε ο αθλητής.

“Το πάλεψε δύο χρόνια και πρόλαβε να γνωρίσει την κόρη του”

Ο τελευταίος μιλώντας για το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, υπογράμμισε ότι «ο καρκίνος ήταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο μέσα στον θώρακα. Αρχικά έκανε θεραπείες και στη συνέχεια χειρουργήθηκε.

Η επέμβαση πήγε καλά, ωστόσο κάποια κύτταρα είχαν πάει ήδη σε άλλες θέσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει μετάσταση.

Του δόθηκαν θεραπείες που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη, το πάλεψε δύο χρόνια, διάστημα στο οποίο πρόλαβε να γνωρίσει την κόρη του».

Ο καθένας να κάνει κάτι για το μικροπεριβάλλον του

Σε ερώτηση για το πως αντιμετώπισε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης την ασθένειά του ο κ. Ηλιάδης ήταν ξεκάθαρος: «Λεβέντικα, όπως αντιμετώπιζε τη ζωή και τον αθλητισμό. Με εξαιρετική συμπαράσταση από τη σύζυγο την οποία και γνώρισα, αλλά και τους γονείς του. Πραγματικά μιλάμε για μια οικογένεια «δεμένη» που του συμπαραστάθηκε μέχρι το τέλος. Σ’ ότι με αφορά, με τιμούν ιδιαίτερα τα λόγια του στην τελευταία ανάρτηση».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την πρόληψη του καρκίνου, ο κ. Ηλιάδης υπογράμμισε: «Ο καθένας μόνος του να κάνει κάτι για το μικροπεριβάλλον του και για τον εαυτό του. Ασφαλώς και υπάρχουν μερικοί τύποι καρκίνου που δεν έχουν καμία σχέση, όπως η ακτινοβολία, όμως το κάπνισμα το οποίο το ελέγχουμε εμείς, μπορούμε και οφείλουμε να το κόψουμε».

ΠΗΓΗ: GR TIMES