Θεσσαλονίκη: Παράνομη κρίθηκε η κινητοποίηση στην Καθαριότητα του κεντρικού δήμου

Tο σκεπτικό του Δικαστηρίου στηρίζεται στο ότι η απόφαση για την προκήρυξη της κινητοποίησης δεν πάρθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά από τους Εργαζόμενους μόνο της Καθαριότητας

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την κινητοποίηση των εργαζομένων στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κάνοντας δεκτή την αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση του κεντρικού Δήμου. Με την ίδια απόφαση, διατάσσεται η διακοπή της κινητοποίησης. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το σκεπτικό του Δικαστηρίου στηρίζεται στο ότι η απόφαση για την προκήρυξη της κινητοποίησης δεν πάρθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά από τους Εργαζόμενους μόνο της Καθαριότητας. Θεωρεί δηλαδή ως αναρμόδιο το όργανο που την προκήρυξε. 

Υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη γενική συνέλευσή τους και πριν συζητηθεί η αγωγή στα Δικαστήρια, οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει την αναστολή της κινητοποίησης και βγήκαν στους δρόμους για την αποκομιδή των απορριμμάτων που σχημάτισαν βουνά σε κάδους και πεζοδρόμια.

Ζέρβας: «Η πόλη δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να κρατείται όμηρος»

«Εμείς πότε δεν βρεθήκαμε και δεν θα βρεθούμε απέναντι από τους εργαζόμενους. Ίσα - ίσα ικανοποιήσαμε διαχρονικά τους δίκαια αιτήματα και θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο και στο μέλλον. Η πόλη, όμως, δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να κρατείται όμηρος -ούτε η διοίκηση του δήμου εκβιάζεται από μικρές μειοψηφίες», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τη δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη την κινητοποίηση στην καθαριότητα.

Πρόσθεσε, δε, πως «η Θεσσαλονίκη κοιτά με αισιοδοξία στο μέλλον. Κανείς δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω σε παλιές συνταγές και παλιές ξεπερασμένες τακτικές».

Ο κ.Ζέρβας στην ίδια δήλωση διευκρινίζει πως «καθήκον του δημάρχου είναι η ευημερία της πόλης. Γι' αυτό και σήμερα καταθέσαμε αγωγή κατά της αποχής των εργαζόμενων από την καθαριότητα. Συγκεκριμένα, υποβάλαμε αγωγή κατά της απόφασης μειοψηφίας των εργαζομένων, για να προστατεύσουμε την πόλη και από τον κίνδυνο μιας αποχής διαρκείας.

Όταν στο ζύγι μπαίνουν η καθαριότητα της πόλης και η δημόσια υγεία, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ