Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Έβαλε τα παιδιά στο σχολικό, σκότωσε την πρώην σύζυγό του και αυτοκτόνησε

Ο δράστης και αυτόχειρας φέρεται να περίμενε να φύγουν τα παιδιά με το σχολικό λεωφορείο και στη συνέχεια ανέβηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε η 42χρονη με τα παιδιά τους, την πυροβόλησε και έπειτα αυτοκτόνησε

Με κυνηγετική καραμπίνα σκότωσε την 42χρονη πρώην συζυγό του ο 38χρονος αστυνομικός, ο οποίος στη συνέχεια έστρεψε το ίδιο όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το ζευγάρι είχε πάρει συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίζονταν οι μέρες και ώρες επικοινωνίας του δράστη και αυτόχειρα με τα παιδιά.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι δύο δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για εις βάρος της απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Ο 38χρονος είχε μετακινηθεί σε υπηρεσία γραφείου της ΕΛ.ΑΣ. συνέπεια προβλήματος τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε και τού είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο.

Την κυνηγετική καραμπίνα με την οποία σκότωσε τη 42χρονη και έβαλε τέλος στη ζωή του φαίνεται πως την κατείχε νόμιμα.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε το πρωί σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Περίοικοι ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα όπου εντόπισαν σε λουτρό αίματος τον άντρα και την γυναίκα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 38χρονος δράστης και αυτόχειρας ήταν αστυνομικός.

Μαρτυρίες αναφέρουν ακόμη ότι ο δράστης και αυτόχειρας φέρεται να περίμενε να φύγουν τα παιδιά με το σχολικό λεωφορείο και στη συνέχεια ανέβηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε η 42χρονη με τα παιδιά τους, την πυροβόλησε και έπειτα αυτοκτόνησε.

Στο πλευρό των δύο ανήλικων παιδιών, προκειμένου να τους παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαλευκανθεί τι συνέβη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ